Iohannis, după victoria lui Kovesi: o victorie importantă pentru România

0

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis, printr-un mesaj, că votul primit de Codruţa Kovesi în Consiliul Uniunii Europene este o victorie importantă pentru România, cu atât mai mult cu cât a fost obţinut în ciuda opoziţiei Guvernului.

Preşedintele a salutat decizia Consiliului Uniunii Europene de a o susține pe Laura Codruța Kovesi pentru funcția de procuror-șef european.

El a apreciat că votul a fost “substanţial” şi a adăugat că va continua să sprijine românii profesionişti în funţcii de conducere în UE.

“Salut votul acordat astăzi în reuniunea Comitetului Reprezentanților Permanenți ai guvernelor statelor membre pe lângă Uniunea Europeană (COREPER), prin care s-a exprimat un sprijin larg în favoarea candidaturii doamnei Laura Codruța Kövesi pentru poziția de procuror șef al Parchetului European.

Mă bucur că votul acordat de statele membre ale Uniunii Europene a fost unul substanțial, fapt care confirmă aprecierea pentru pregătirea, experiența și competența doamnei Kövesi.

Rezultatul de astăzi reprezintă o victorie importantă pentru România, cu atât mai mult cu cât a fost obținut în pofida faptului că Guvernul PSD a încercat permanent să blocheze candidatura unui profesionist, recunoscut pentru lupta sa împotriva corupției și în apărarea statului de drept.

Așa cum am acționat în acest caz, voi continua să sprijin români integri, competenți și profesioniști în funcții de conducere la nivelul instituțiilor Uniunii Europene”, a transmis Klaus Iohannis.

Consiliul Uniunii Europene a votat joi pentru numirea Laurei Codruța Kovesi în funcția de procuror șef european. Kovesi este prima persoană care va ocupa această funcție, nou înființată. Urmează și un vot în Consiliul European, dar acesta este o formalitate, numirea lui Kovesi în funcție este deja o certitudine. Votul a fost covârșitor în favoarea Laurei Codruța Kovesi, cu 17 pentru dintr-un total de 22.

 

Citeşte şi Panică la București: Kovesi a fost desemnată procuror-șef european

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele