UPDATE: Iohannis face declarații la ora 18:00 după decizia CCR

0

Klaus Iohannis:

Vedem un PSD obsedat de putere, care și-a pierdut legitimitatea de a guverna.

Avem nevoie de un nou legislativ, cu o nouă majoritate care să-și asume o nouă guvernare capabilă să deblocheze România, să construiască autostrăzi.

Nu voi comenta decizia CCR şi voi aştepta motivarea, însă ceea ce face PSD este o sfidare fără precedent la adresa oamenilor.

Știre ințială

Președintele Klaus Iohannis va face o declarație la ora 18:00 la Palatul Cotroceni, după ce Curtea Constituțională a decis luni să îl oblige să facă o nouă nominalizare pentru funcția de prim-ministru.

 

Curtea Constituțională a admis luni sesizarea depusă de șefii Parlamentului în ce privește nominalizarea lui Ludovic Orban ca premier, au declarat pentru G4Media.ro oficiali din CCR. Decizia Curții nu îi interzice însă președintelui Iohannis să îl nominalizeze tot pe Ludovic Orban ca premier, ci îi impune să nominalizeze un premier care poate strânge o majoritate guvernamentală în Parlament, au explicat sursele citate pentru G4Media.ro.

Teoretic, președintele Iohannis îl poate nominaliza încă o dată pe Ludovic Orban ca premier desemnat, dar practic e greu de crezut că șeful PNL poate dovedi că poate strânge o majoritate guvernamentală.

”CCR nu a interzis renumirea aceluiași candidat la funcția de prim-ministru dacă are șanse să obțină învestitura. Dispozitivul cere doar o nouă desemnare, fără noi consultări”, au mai explicat sursele citate pentru G4Media.ro.

Citește și: CCR a decis: Desemnarea lui Ludovic Orban nu e constituţională

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele