Iohannis îl susţine pe Vlase la şefia SIE, chiar şi în ciuda PSD

0

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat că a ajuns la nominalizarea deputatului PSD Gabriel Vlase pentru funcţia de director al SIE, după o analiză atentă şi ţinând cont de experienţa şi pregătirea acestuia.

”Am analizat candidaţii posibili şi, ţinând cont de experienţa, expertiza şi pregătirea domnului Vlase, l-am invitat şi i-am spus că analiza a condus la această oportunitate pentru domnia sa. I-am propus şi a acceptat. În această fază suntem acum. A fost fix propunerea mea. Nu am avut niciun fel de discuţie cu PSD pe această temă”.

Secretarul general al PSD, Marian Neacşu, a declarat luni că social-democraţii nu au stabilit încă vreun calendar pentru votarea lui Gabriel Vlase la şefia Serviciului de Informaţii Externe, ca urmare a propunerii înaintate săptămâna trecută de preşedintele Klaus Iohannis.

Gabriel Vlase a declaratcă a avut o întâlnire cu preşedintele Klaus Iohannis, iar înainte l-a anunţat pe Liviu Dragnea. ”Am vorbit şi cu preşedintele partidului. L-am anunţat înainte de a merge la întâlnire cu domnul Iohannis. Hârtia este la Parlament, sunt în proceduri parrlamentare. La decizia celor doi preşedinţi ai Camerelor va intra în dezbateri”, a declarat Gabriel Vlase.