Iohannis, interviu pentru presa austriacă: “Alianța la guvernare vrea să subordoneze sistemului judiciar”

0

USR îi cere președintelui Klaus Iohannis să participe la toate ședințele de guvern până la sfârșitul anului ca să poată împiedica adoptarea ordonanței de amnistie și grațiere. În Kurier, publicație austriacă, șeful statului spune că ,alianța la guvernare vrea să subordoneze sistemului judiciar politicii. Favorizaţi de asta sunt politicieni aflaţi în funcții publice înalte”, spune Klaus Iohannis.

„Este adevărat că actuala majoritate parlamentară, care susţine guvernarea PSD, este angajată în slăbirea luptei anticorupţie şi independenţei Justiţiei. Din prima zi a mandatului meu mi-am folosit toate puterile constituţionale pentru a opri intrarea în vigoare a unor legi care să afecteze sistemul judiciar şi Codul Penal”, a spus Klaus Iohannis.

Din păcate, coaliția la guvernare încearcă să modifice arbitrar legile justitiei și codurile penale, indiferent de cerințele opoziției, ale asociațiilor profesionale sau ale românilor care au ieșit in strada. Ministrul Justitiei încearcă să schimbe șefii de parchete. Acest lucru confirmă în mod clar încercarea de subordonare a sistemului judiciar politicii. Asta favorizeaza un număr de politicieni aflati în funcții publice înalte”, a continuat președintele.

Citește și Deputatul PSD huiduit pentru că i-a jignit pe regele Ferdinand și pe Iohannis își menține afirmațiile: Așa vreau eu! E interzis în țara asta să declari ceva?

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele