Iohannis își continuă răfuiala cu cu fosta putere guvernamentală

0

Preşedintele Klaus Iohannis a atacat, din nou,  opoziţiei declarând că astăzi vedem clar efectele dezastruaose ale modului toxic de a acţiona pe principiul ”Merge şi aşa” care ne-a ţinut în loc zeci de ani şi a subliniat că o majoritate parlamentară fără legitimitate votează măsuri populiste.

Iohannis a mai avertizat că nimeni dintre cei care au făcut nereguli nu trebuie să stea liniştit crezând că va scăpa de braţul legii.

“Schimbarea va fi însă imposibilă, din păcate, în cazul acelor politicieni care chiar şi în aceste zile dramatice se gândesc doar la beneficiile lor electorale şi, după ce au distrus în ultimii ani bugetul României, fac acum propuneri care nu doar că sunt greşite, dar pur şi simplu împovărează o ţară pe care au lăsat-o şi expusă, şi vulnerabilă. Nu putem periclita viitorul României pentru că o majoritate parlamentară lipsită de orice legitimitate votează astăzi populist măsuri care nu au nicio susţinere economică. Este complet imoral să punem pe umerii generaţiei tinere factura de mâine a unor măsuri aberante promovate de nişte iresponsabili”, a spus şeful statului într-o declaraţie susţinută la Palatul Cotroceni.

”E inacceptabil şi revoltător să îi vedem dând lecţii astăzi pe care au lăsat spitale fără resurse. Cum poate fi caracterizat un lider politic care pune sub semnul întrebării necesitatea stării de urgenţă sau condiţionează votul de adoptarea unor măsuri imposibil de implementat?”, a întrebat Klaus Iohannis, referindu-se la votul dat în Parlament pentru încuviinţarea stării de urgenţă, parlamentarii impunând condiţii şi obligativităţi pentru Guvern atât pe perioada stării de urgenţă, cât şi după expirarea acesteia.
Preşedintele a precizat că politicienii pot ajuta cu sfaturi şi idei dar nu pot instiga la nerespectarea măsurilor.
”Există multe autorităţi locale conduse de oameni destoinici, indiferent de partid, oameni care colaborează deschis cu societatea civilă şi cu mediul economic. Dar din păcate, avem şi exemple negative. Am însă încredere că autorităţile vor rămâne vigilente şi vor analiza fiecare sesizare şi neregulă. Nimeni dintre cei care au făcut nereguli nu trebuie să stea liniştit crezând că va scăpa de braţul legii”, a precizat Iohannis.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele