Iohannis, la Bruxelles: ”Teoretic este încă foarte posibil să avem un Brexit ordonat”

0

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat joi, înaintea începerii reuniunii Consiliului European de la Bruxelles, că o ieșire ”ordonată” a britanilor din UE este încă posibilă.

”Cam toți dorim să-i ajutăm, dar ei trebuie să ajungă o dată la o concluzie”, a spus președintele României despre criza politică din Marea Britanie, provocată de BREXIT.

În opinia sa, deși timpul de decizie al britanicilor aproape că s-a finalizat, încă mai există posibilitatea ca BREXIT-ul să se producă împreună cu un acord agreat de ambele părți.

”Teoretic este foarte posibil încă să avem un Brexit ordonat, dar trebuie să fim foarte sinceri, mingea este clar în curtea britanicilor, nu este la noi și spreăm că din ce în ce mai mulți vor înțelege acest lucru.” – a spus Iohannis.

Președintele român a mai spus că, în acest moment, există 3 variante legate de BREXIT: ”Acestea sunt variantele pe care le discutăm astăzi. Sunt 3 variante: 22 mai, înainte de europarlamentare, 30 iunie, varianta solicitată de Marea Britanie, și o extindere pe o perioadă mai lungă.”

Citește și Iohannis „a diagnosticat-o” pe Sorina Pintea: Lecţie de manipulare pesedistă

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele