Update: Iohannis pune presiune pe indiferentul Meleșcanu să lase românii să voteze

0

Presiunea pe șefii penali ai PSD este tot mai mare. Referendumul e VALIDAT, iar romanii stau la cozi în Europa pentru a vota împotriva PSD-ALDE și a hoției generalizate. 

Observăm că cetăţenii români sunt mobilizaţi la vot în mod pozitiv surprinzător şi e foarte important pentru noi ca noi să le asigurăm condiţiile ca ei să voteze. Lucrul acesta se întâmplă atât în ţară, cât şi Diasporă. Date fiind situaţiile pe care le întâlnim la mai multe secţii de vot Alianţa 2020 USR PLUS cere Guvernului să se reunească de urgenţă pentru a lua toate măsurile necesare în vederea extinderii programului de vot, în loc de ora 21.00 până la ora 23.00. În mod clar acest lucru e necesar pentru că avem deja situaţii, cozi masive unde oameni care se pun în momentul de faţă la cozi cu siguranţă nu o să mai poată vota până la ora 21.00”, a declarat Dacian Cioloş.

Citește și Prezența la vot minut cu minut

Meleșcanu vorbește cu televiziunea penalului Ghiță, nu pare ca-i pasă de românii care stau la cozi

Azi după-amiază evaluăm să vedem care este situația la aceste secții de votare din străinătate, vom lua legătura cu Autoritatea Electorală pentru Străinătate, dar trebuie văzut dacă din punct de vedere legal se poate face acest lucru. În lege se prevede că toate secțiile de votare se închid la ora 21:00 ora locală. Vom căuta să găsim alte modalități ca oamenii să nu rămână pe din afară și ca modalități este ca toți cei care sunt în curtea, sau chiar dacă nu au intrat în secția de votare dar sunt în curtea ambasadei sau a consulatului, eu sunt convins că vom putea găsi modalitatea ca ei să voteze până rămâne și ultimul străin.

Asta va trebui să facem în orele următoare și luând seama așa cum spuneam și de evoluțiile votului și unde se întâmplă asemenea fenomene, pentru că așa cum v-am spus este foarte diferit prezența la vot, unele circumspecții față de altele și va trebui să vedem foarte clar dacă se poate face ceva legal, din punct de vedere legal”, a spus Teodor Meleșcanu, într-o intervenție telefonică duminică la România TV.

Iohannis vrea de la Guvern cooperare ca românii să poată vota

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis, duminică, un mesaj românilor care stau la cozi ca să voteze cerându-le acestora să nu-şi piardă răbdarea şi să nu renunţe la acest drept. Şeful statului a solicitat autorităţilor soluţii pentru ca toţi românii să poată vota duminică.

Dragi români, oriunde aţi vota, în orice oraş al lumii sau în orice sat din România, nimeni nu vă poate bloca dreptul la vot! Vă rog, nu vă pierdeţi răbdarea, nu renunţaţi la votul dumneavoastră din cauza unui guvern incompetent, care vă obligă să staţi la cozi uriaşe pentru a vă exercita un drept constituţional. Vă mulţumesc pentru că vreţi să faceţi o Românie mai bună! Solicit autorităţilor responsabile cu organizarea scrutinului electoral să găsească de urgenţă soluţiile astfel încât toţi românii să poată vota astăzi!, a scris, pe Facebook, Klaus Iohannis.

Atât Alianţa USR-PLUS, cât şi PMP au cerut prelungirea programului de vot pentru ca toţi cetăţenii din Diaspora să poată vota.

Citește și RISE Project: Codrin Ștefănescu se pregătește să încaseze 4 milioane de euro de la statul-stat

La mai multe secţii de votare din străinătate, precum cele din Roma, Londra, Dublin, Roma sau Offenbach s-au format cozi, sute de români aşteptând să-şi exercite dreptul la vot. Cozi s-au format şi în faţa secţiilor de votare din Bruxelles, Roma, Verona, Offenbach, Dublin, Londra, Antwerp, Amsterdam, Lille, Berlin şi Regensburg, românii declarându-se nemulţumiţi, pe reţelele de socializare, că aşteaptă ore bune la coadă din cauza organizării slabe a autorităţilor române.

La Stuttgart, unele persoane aşteaptă şi de 4 ore ca să voteze, poliţiştii venind la faţa locului. Românii au scandat minute bune “Hoţii, hoţii”, iar la Valencia, o coadă uriaşă s-a format la singura secţie de votare amenajată în oraş, românii aşteptând în medie 4 ore.

MAE susţine că toate secţiile de votare din străinătate sunt operaţionale şi funcţionează normal.

Citește și Eurodeputatul Ramona Mănescu a demisionat din PNL și se înscrie în ALDE

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele