Iohannis răspunde dur la “acuzațiile” aduse de Dragnea: “Asta se întâmplă dacă un infractor ajunge în vârful statului! Omul este disperat!”

0

Președintele Klaus Iohannis a lansat marți cel mai dur atac împotriva liderului PSD, Liviu Dragnea, pe care l-a numit un infractor disperat.

Liviu Dragnea ”s-a cocoţat” în vârful statului şi ”progresează semnificativ în domeniul fake news”, a spus preşedintele, care a calificat drept minciuni acuzaţiile care i-au fost aduse de preşedintele PSD.

“Asta se întâmplă dacă un infractor ajunge în vârful statului, e banal. Iar acest infractor Dragnea, care s-a cocoţat în vârful partidului şi al statului, progresează. Din păcate, nu în domeniul calităţii politicilor publice, nu în domeniul statului de drept, dar iată că progresează semnificativ în domeniul fake news. Ce a prezentat este ceea ce în ziua de astăzi se numeşte fake news. Mai demult, se numeau pur şi simplu minciuni. Sunt minciuni pesediste adunate. (…) Iar dacă discutăm despre ce a fost ieri nu pot să nu menţionez valizele. Constat cu tristeţe că şi în acest domeniu politica românească s-a schimbat. Am avut mai demult Caragiale – ‘O scrisoare pierdută’, am avut acea fază ciudată cu bileţelul roz şi regăsit. Şi acum am ajuns în faza cu valizele. Aşa se întâmplă dacă infractori ajung în vârful statului”, a declarat Iohannis la Palatul Cotroceni.

Șeful statului a comparat ”episodul valiza” cu ”bilețelul roz” trimis de Tăriceanu lui Băsescu în 2005 pentru a interveni la Parchetul General în favoarea omului de afaceri Dinu Patriciu, dar și cu celebra dramă ”O scrisoare pierdută”, scrisă de Ion Luca Caragiale. El a adăugat că nu are niciun fel de legătură cu apariţia valizelor cu documente referitoare la Tel Drum, “contrar celor vehiculate de unii mincinoşi”.

”Nu știu ce e cu aceste valize, nu avem niciun fel de legătură, nu știu ce e în ele. Însă înțeleg că jurnaliștii vor arăta ce este în ele. Omul este disperat că se arată tot mai mult că are probleme majore și caută să aducă vorba despre alte lucruri, încearcă manevre de manipulare și asta am numit fake news”, a spus Iohannis.

Întrebat despre cât de pregătită este România înainte de preluarea președinției rotative, președintele a răspuns: ”Am fi putut să fim mult mult mai bine pregătiți, fără infractori, că penali nu mai am voie să spun. Actuala putere a ajuns la contraperformanțe uimitoare în zona fondurilor europene”.

Klaus Iohannis a spus că nu a auzit despre varianta Corina crețu premier.

Nu în ultimul rând, șeful statului a lansat critici și la adresa ministrului Justiției: ”În ansamblu, se conturează un comportament sau o abordare a acestui ministru al justiției, care este a unui om pe lângă lege”.

Citește și Iohannis, despre Dragnea: “Acest infractor care s-a cocotat in fruntea statului progreseaza semnificativ in domeniul fake news”

De Vlad Mitu

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele