Iohannis, supărat la deschiderea anului universitar

0

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat la deschiderea anului universitar, că Guvernul face paşi înapoi în ceea ce priveşte cercetarea şi inovarea.

“Timpurile se schimbă şi în mod normal ar trebui să fim pregătiţi să le facem faţă. Din nefericire, realitatea ne demonstrează că nu e aşa. Spre exemplu, în domeniul cercetării şi inovării se fac paşi înapoi, prin modificări care riscă să blocheze performanţa şi creşterea competitivităţii economice, cu impact negativ pe termen lung asupra bunăstării sociale. Instabilitatea legislativă şi lipsa unei direcţii clare m-au implulsionat să lansez România educată ale cărei rezultate vor fi prezentate în curând. Am adus împreuna principalii actori din educaţie”, a afirmat şeful statului în discursul său susţinut luni cu ocazia participării la deschiderea anului universitar la Teatrul Naţional „Vasile Alecsandri” din Iaşi.

Preşedintele Iohannis a adăugat că infrastructura oraşului este neglijată şi că este inacceptabil ca drumul cu trenul Bucureşti-Iaşi să dureze peste şase ore: “Dincolo de educaţie, Iaşiul are mare nevoie şi de insfrastructura care să-l trasforme într-un oraş european. O autostradă care să lege Moldova de restul ţării şi de reţeaua europeană de autostrăzi este de aceea absolut necesară. Neglijarea infrastrucutrii deja existente trebuie să înceteze. E inadmisilbil ca distanţa între Bucureşti şi Iaşi să se facă în 6 ore şi jumătate cu trenul, semnificativ mai mult decât în urmă cu 20 de ani”.

Citește și: Milioane de euro din relocări industriale, afacerea care a pornit dintr-un garaj

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele