Iohannis vrea o persoană integră drept comisar european

0
klaus-iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat că ”ar fi o eroare gravă” ca din cauza României să nu poată fi instalată noua Comisie Europeană la data programată, de 1 decembrie.
Iohannis a spus că, la revenirea în ţară, va începe discuţii pentru a căuta o soluţie, precizând că doreşte un comisar european ”bun”, ”o persoană integră, care are cunoştinţele necesare pentru a umple poziţia de comisar european”.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, vineri, la Bruxelles, că s-a întâlnit cu Ursula von der Leyen şi a discutat despre numirea comisarului european din partea României, preşedintele ales al Comisiei Europene reiterând ideea că ar dori o femeie nominalizată din partea României.”Ne-am întâlnit, am discutat despre desemnarea comisarului. Doamna von der Leyen este foarte îngrijorată pentru situaţia care s-a creat, avem un Guvern interimar care nu va numinaliza un comisar. Comisia se grăbeşte, chit că avem o amânare de o lună, care nu este din cauza României, dar situaţia este complicată şi sper să găsim soluţii”, a declarat preşedintele Klaus Iohannis.

Întrebat cât este dispusă Comisia Europeană să aştepte rezolvarea situaţiei comisarului din partea României, Iohannis a spus: ”Ar fi total nepotrivit şi ar fi o eroare gravă din partea României să se oprească întregul demers din partea noastră. Când revin în ţară o să încep câteva discuţii să căutăm o soluţie”.

Citește și: Barna vrea să fie investigat de către DNA cât mai repede

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele