Iohannis: nu mi-e teamă de niciun fel de încercare de suspendare

0
Klaus Iohannis
Klaus Iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat că nu există niciun motiv pentru suspendarea sa din funcţie şi nu îi este teamă de niciun fel de încercare de suspendare. Mesajul are adresă fixă.

”Apropo de suspendare, am observat că foarte mulţi sunt preocupaţi de suspendare. Pot să vă spun că eu, nu. Nu există niciun motiv de suspendare şi nu mi-e teamă de niciun fel de încercare de suspendare”, a afirmat Klaus Iohannis.

Liderul PSD Vaslui, Dumitru Buzatu, a declarat la la un post de radio că nu există altă cale decât suspendarea preşedintelui Klaus Iohannis dacă acesta refuză să aplice decizia CCR referitoare la revocarea şefei DNA, Laura Codruţa Kovesi: “N-aş vrea să prejudec în ceea ce priveşte intenţiile preşedintelui Iohannis, însă este cert în acest moment că domnia sa s-a raliat unei opinii prin care încearcă să evite punerea în aplicare a acestei decizii. Susţinătorii acestei opinii se află în eroare, în special sunt o parte din reprezentanţii Opoziţiei, care cred că acesta este un mijloc de a demantela actuala majoritate parlamentară. Eu sper ca preşedintele, după o analiză serioasă şi după ce va constata că de fapt nu are altă cale, să pună în aplicare această decizie a CCR.(…) Am să vă spun doar opinia mea, pentru că nu există o hotărâre a majorităţii parlamentare şi n-aş vrea să fiu eu acela care iniţiază momentul acesta. După părerea mea, nu există altă cale, dacă nu va pune în aplicare decizia CCR, pentru că atunci am arăta că ducem în derizoriu orice lucru şi relativizăm la maximum inclusiv prevederile Constituţiei. Nu se poate pe de o parte să afirmăm că respectăm Constituţia, iar pe de altă parte, în cadrul aceluiaşi dis­curs, să contrazicem acest lucru. Păi, cred că discuţia de astăzi e un exemplu foarte bun pentru a explica motivele ieşirii noastre în stradă. Dacă noi nu acceptăm ca o guvernare bazată pe o majoritate parlamentară, pe respectarea regulilor democratice, să-şi exercite atribuţiile şi protestăm împotriva acesteia în permanenţă, atunci şi acea majoritate are dreptul să iniţieze un protest împotriva lucrurilor pe care ceilalţi le susţin. Dacă ar fi să detaliem, poate că protestul nostru ar fi extrem de motivat în aceste momente, dacă vom protesta pentru nerespectarea Constituţiei, pentru nerespectarea hotărârilor CCR şi împotriva numeroaselor abuzuri care s-au produs la un anumit nivel al justiţiei şi aici cred că ne referim direct la ceea ce înseamnă activitatea DNA”.

Liderul PSD Alba, Ioan Dîrzu, îl acuză pe preşedintele Klaus Iohannis de două încălcări ale Constituţiei şi pomeneşte despre suspendarea acestuia din funcţie într-un comunicat de presă: “Voi fi primul care strânge semnături pentru suspendarea preşedintelui, în cazul în care acesta nu va respecta decizia CCR sau nu va desemna de îndată un director civil la conducerea SIE. Preşedintele nu este la primul conflict juridic de natură constituţională pierdut, deci putem spune că deja se află într-o stare de recidivă. În prezent, sunt toate motivele de natură constituţională care să atragă suspendarea preşedintelui României. Depinde numai de el cum înţelege să-şi exercite atribuţiile în cadrul constituţional”.

 

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele