Ionuţ Stroe: Sportivii sunt exemplu

0

Ministrul Tineretului şi Sportului, Ionuţ Stroe, a declarat că sportivii sunt un exemplu public de disciplină şi de respectare a regulilor.

 

Stroe a menţionat că acum sportivii au posibilitatea de a părăsi cantonamentul şi de a primi vizite.Ministrul a vorbit şi despre posibilitatea ca la competiţiile sportive să fie spectatori, însă a spus că deocamdată nu se pune problema.

“Sunt tare mândru astăzi pentru că practic trecem la o nouă etapă de relaxare, în care permitem şi acestor mari campioni ai României care o lună au fost izolaţi şi au fost testaţi succesiv şi au respectat cu mare rigurozitate condiţiile descrise de noi să îşi reia partea vieţii sociale. Pot să iasă. Trebuie să fim în continuare precauţi, dar relaxăm uşor condiţiile pe care tot noi le-am scris acum o lună şi ceva. Pentru un sportiv de înaltă performanţă este dramatic ca timp de trei luni de zile să îţi întrerupi pregătirea, să stai două luni acasă, iar apoi o lună în cantonament în condiţii stricte. Aceşti campioni ai României sunt exemplu public. Mi-am dorit să fiu alături de ei pentru a le mulţumi şi pentru a-i felicita. Sunt foarte mândru că toţi sunt sănătoşi şi că au toate condiţiile necesare marii performanţe. Aceşti sportivi pot părăsi acest cantonament care până acum era închis, pot să meargă în oraş, la familii. Pot să fie vizitaţi. Bine, după nişte reguli foarte atent descrise de noi. Sunt oameni disciplinaţi, ştiu foarte bine ceea ce fac şi respect întru totul regulile”.

Stroe consideră că la competiţii există posibilitatea să se înceapă primirea de spectatori, însă nu acum şi “cu distanţare”. “Încă nu, acţionăm cu precauţie. Lucrăm la scenariile care vor descrie cadrul legal. Deocamdată nu, în viitoarele etape există posibilitatea să facem acest lucru. La fel ca şi cluburile, şi spectatorii îşi doresc acest lucru, şi eu îmi doresc. Există o masivă aşteptare publică. Momentul, când va veni el, va fi în direct relaţie cu evoluţia pandemiei. Cifrele pandemiei trebuie să coboare ca să facem acest lucru. Există posibilitatea să se înceapă cu o distanţare. Procentul s-ar putea să fie undeva la zece la sută. La un loc ocupat, trei libere”.

 

Citește și: USR: Votarea pentru a doua oară a legii privind impozitarea cu până la 85% a pensiilor speciale este neconstituțională

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele