Iordache se gândește să depună plângere la poliție împotriva celor care au scris mesaje obscene pe gardul casei sale

0

Deputatul PSD Florin Iordache a spus că analizează toate variantele pe care le are la dispoziție în ceea ce privește măsurile pe care le-ar putea lua vizavi de cei care au scris mesaje obscene și au lipit afișe pe gardul locuinței sale ca răspuns la gestul obscen făcut de social-democrat în Parlament, unde le-a arătat degetul mijlociu de la ambele mâini deputaților din opoziție.

Iordache a declarat duminică pentru Mediafax că lucrurile au mers mult prea departe și a susținut că vandalizarea casei sale nu are nicio legătură cu acțiunile sale din Parlament.

Sâmbătă, mai multe persoane, printre care fostul jurnalist Mălin Bot și protestatarul Marian ceaușescu, au scris mesaje obscene şi au lipit afişe pe gardul locuinţei deputatului PSD Florin Iordache ca răspuns la gestul făcut de acesta în Camera Deputaţilor. Autorii mesajelor au fost amendaţi de poliţie cu câte 300 de lei fiecare, amenzile ridicându-se la valoarea totată de 1.800 de lei. În cazul în care Iordache depune plângere, pot fi urmăriţi penal pentru distrugere.

Vicepreședintele Camerei Deputaților, Florin Iordache, a făcut gesturi obscene miercuri în plenul Parlamentului. După ce a vorbit de microfonul central al camerei, el le-a arătat degetul mijlociu de la ambele mâini deputaților PNL și USR.

Vom merge mai departe cu toată opoziția pe care a arătat-o Comisie Europeană! Vrem să fim independenți, vrem să decidem potrivit Constituției, nu potrivit presiunii pe care o pun unii sau alții!” a spus Florin Iordache înainte de a face gesturile obscene.

Întrebat ulterior de jurnaliști de ce a făcut gesturile obscene, Iordache a negat că ar fi făcut așa ceva.

„Vi s-a părut. Eram cu mâinile ridicate, care e problema?”, a pretins Iordache.

La insistenţele jurnaliştilor, care au dorit să-i prezinte imagini cu momentul despre care a fost întrebat, deputatul a replicat uşor iritat: „V-am răspuns, e un gest normal, am încheiat subiectul”.

Vineri, Asociația Voci pentru Democrație a depus o plângere la Secția 17 de Poliție din cadrul DGPMB – Poliția Sectorului 5 împotriva deputatul Florin Iordache, demnitar ce a arătat gesturi obscene în plenul Parlamentului României față de parlamentarii opoziției.

”Considerăm că Parlamentul României nu ar trebui să fie altceva decât un spațiu de dezbatere și argumentare a unor politici publice, de adoptare a legilor bune și constituționale pentru țară, de respectare a angajamentelor internaționale asumate și de respect față de cetățenii României reprezentați de către acești demnitari iar nu a comportamentelor indecente”, se arată într-o postare pe Facebook a asociației.

Ce acuză reclamanții în plângerea depusă la poliție:

  • ”Considerăm că au fost încălcate dispozițiile art. 2 alin. 1 din Legea 61/1991 privind sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, care prevede următoarele:
    • Art. 2 Constituie contravenție săvârșirea oricăreia dintre următoarele fapte, dacă nu sunt comise în astfel de condiții încât, potrivit legii penale, să fie considerate infracțiuni:
      • 1) săvârșirea în public de fapte, acte sau gesturi obsecene, proferarea de injurii, expresii jignitoare sau vulgare, amenințări cu acte de violență împotriva persoanelor sau bunurilor acestora, de natură să tulbure ordinea și liniștea publică sau să provoace indignarea cetățenilor ori să lezeze și onoarea acestora sau a instituțiilor publice”.

Citește și Firea dă încă 10 milioane de lei la Catedrala Mântuirii Neamului și taie bani de la spitale și de la transportul în comun

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele