IPS Teofan: Ne este dor să vieţuim într-o normalitate

2
- Reclama -

Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, ÎPS Teofan, a afirmat, joi, după slujba de Bobotează că speră ca pandemia să ia sfârşit în acest an, motivând că „ne este dor să vieţuim într-o normalitate, fără mască”.

 

Înaltul prelat le-a declarat jurnaliştilor, la finalul slujbei de Bobotează de la Catedrala Mitropolitană din Iaşi, că „lucrurile nu sunt chiar uşoare, însă Dumnezeu ne apără”, el referindu-se la pandemia care se prelungeşte şi în acest an.

„Lucrurile nu sunt chiar uşoare, Dumnezeu ne apără, dar în acelaşi timp se cuvine şi noi să îndeplinim cele de cuviinţă. Şi sperăm ca anul acesta după cum sunt anunţurile, anumite voci care vorbesc despre finalul acestei perioade de pandemie, fiindcă ne este dor să vieţuim într-o normalitate aşa cum ne-am obişnuit, fără să mai văd cu mască, fără să mă mai vedeţi cu mască. Sperăm ca la anul, de Bobotează, să reintrăm în normalitate, în firescul lucurilor. Bucurie sfântă şi Doamne ajută”, a afirmat ÎPS Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei.

Mii de oameni au fost prezenţi, joi, în curtea catedralei ieşene, pentru a participa la slujba de Bobotează şi de sfinţire a apei.

- Reclama -

Din cauza pandemiei, Mitropolia Moldovei şi Bucovinei a organizat patru slujbe în locuri diferite în cadrul ansamblului mitropolitan, fiind pregătite în total 11 butoaie, fiecare cu 1.000 de litri de agheasmă.

Scriitorul John Ronald Reuel Tolkien, devenit celebru ca autor al lucrărilor fantastice clasice „Hobbitul” şi „Stăpânul Inelelor”

- Reclamă -

2 comentarii

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele