Iranul a atacat cu drone grupările opoziției kurde aflate pe teritoriul irakian

3
drone Iran
drone Iran

Iranul a atacat grupări de opoziţie kurde iraniene în regiunea autonomă Kurdistan din nordul Irakului cu drone încărcate cu explozivi şi rachete, făcând cel puţin trei morţi, au relatat miercuri media kurde.

 

Atacurile au vizat Partidul Libertăţii din Kurdistan (PAK), de opoziţie, Partidul Democrat din Kurdistanul Iranian (KDPI), Partidul pentru Viaţă Liberă din Kurdistan (PJAK) şi Komala în provinciile Erbil şi Sulaymaniyah, a relatat site-ul de ştiri Rudaw.

Ministrul sănătăţii din Regiunea Kurdistan, Saman Barzinji, a spus că cel puţin trei persoane au murit şi alte 16 au fost rănite în urma atacurilor, a adăugat Rudaw.

Media kurde au difuzat înregistrări video cu rachete pe cer şi coloane de fum în urma atacurilor.

Un video postat pe site-ul de ştiri Kurdistan 24 arată şcolari intrând în panică se pare din cauza atacurilor iraniene asupra poziţiilor KDPI din oraşul Koya, Erbil.

Atacul este al treilea din ultimele cinci zile vizând baze ale grupărilor separatiste din nordul Irakului, potrivit agenţiei de ştiri iraniene Tasnim.

Gărzile Revoluţionare iraniene l-au numit drept „reacţie legitimă” la atacurile grupărilor kurde asupra bazelor militare iraniene din zona de frontieră în trecut, potrivit Tasnim.

Ministrul de interne al Iranului, Ahmad Wahidi, a acuzat anterior grupările kurde de implicare în protestele antiguvernamentale din Iran declanşate de moartea tinerei iraniene Mahsa Amini în vârstă de 22 de ani în timp ce era reţinută.

Vezi și SUA susține că Rusia a primit drone din Iran

Teheranul i-a acuzat de asemenea pe kurzi că furnizează arme protestatarilor.

Amini avea rădăcini kurde şi a trăit în Kurdistan cu familia ei pentru un timp.

3 comentarii

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele