Iresponabilă, Firea este “pedepsită” de Nicușor Dan: caută din nou scandalul şi victimizarea

0
nicusor-dan-gabriela-firea

Primarul general, Gabriela Firea, „caută din nou scandalul şi victimizarea” anunţând deschiderea teatrelor, deşi reglementările naţionale interzic pentru moment spectacolele în spaţii închise, a afirmat Nicuşor Dan, candidat independent la Primăria Capitalei susţinut de PNL şi USR.

 

”Duelul” vine în contextul creșterii alarmante a cazurilor de COVID-19. Astăzi au fost anunțate peste 200 de infectăti în România.

„Gabriela Firea caută din nou scandalul şi victimizarea anunţând deschiderea teatrelor, deşi reglementările naţionale interzic pentru moment spectacolele în spaţii închise. Gabriela Firea, dacă ar fi fost un primar responsabil, ar fi pregătit înainte de 1 iunie spaţiile în aer liber pentru organizarea spectacolelor, iar de la 1 iunie teatrele din Bucureşti şi-ar fi început activitatea”, a declarat Nicuşor Dan, potrivit unui comunicat.

Primarul general al Capitalei, a scris, sâmbătă, pe Facebook, că teatrele şi instituţiile de spectacole administrate de Primăria Capitalei se redeschid pentru public începând de luni. Ea preciza că, pentru reluarea evenimentelor, fiecare instituţie de spectacol îşi va lua toate măsurile necesare de siguranţă pentru artişti şi spectatori, iar programarea spectacolelor va ţine cont în permanenţă de evoluţia epidemiologică în plan local şi de măsurile care sunt necesare, conform reglementărilor în vigoare, astfel încât să nu existe riscuri de infectare a participanţilor la manifestări.

Firea și-a arătat nemulţumirea și cu privire redeschiderea sălilor de jocuri de noroc, dar nu şi a celor de spectacole.

„Guvern: se deschid sălile de joc, piscinele, sălile de fitness (fără duş), creşele şi grădiniţele private, mai întâi, se permit nunţi/botezuri cu 50 persoane. Primăria Capitalei: se redeschid teatrele, cu număr redus de spectatori, măşti, distanţă fizică, dezinfectanţi, termometre. Cică nu e bine! Într-adevăr, între o sală de teatru şi una de păcănele e o diferenţă! Parcă şi virusul e mai cu.. talent! La teatru! La păcănele trece neobservat, drăguţul de el!! Să ne ducem după ‘fenta’?”, a scris Gabriela Firea sâmbătă pe Facebook.

Update: Orban: spitalele au obligaţia să primească pacienţii care au nevoie de tratament sau intervenţii

Ulterior, Grupul de Comunicare Strategică (GCS) a afirmat că primarul Capitalei nu poate emite un act administrativ contrar legilor în vigoare.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele