Irina Begu și Sorana Cîrstea sunt în turul al 2-lea la Wimbledon

0

Primele două jucătoare române de tenis intrate în luptă la cel de-al 3-lea Grand Slam al anului au trecut în manșa următoare a competiției după ce au învins în câte două seturi adversare bine cotate.

Irina Begu a depășit-o pe georgiana Ekaterine Gorgodze, poziția 114 WTA. Numărul 43 mondial a avut nevoie doar de o oră și 14 minute pentru a se impune cu 6-4, 6-1. Irina a deschis meciul cu un break, după care cele două și-au valorificat rând pe rând serviciul, românca adjudecându-și setul cu 6-4, după ce la 5-3 ratase două mingi de set.

Partea a doua a fost începută de Begu tot cu break, a cedat un game la 2-0, după care a fost de neoprit până la 6-1, închizând meciul tot cu un break – al 4-lea.

Acum, în turul secund, Irina Begu o va întâlni pe italianca Elisabetta Cocciaretto, numărul 119 mondial.

Sorana Cîrstea s-a calificat învingând-o pe sârboaica Aleksandra Krunic – 107 WTA, cu 7-6, 7-6.

Târgovișteanca s-a impus cu greu în primul set, la tiebreak, după ce ambele au reușit câte două break-uri, iar românca a irosit și două mingi de set.

În al 2-lea set, Cîrstea a avut din nou avanataj de un break și serviciul, la 5-4, dar belgianca a egalat și a dus apoi setul la tiebreak.

Sorana a jucat perfect decisivul, în care s-a impus cu 7-1, după ce a avut 6-0 contra lui Krunic.

Sorana o întâlnește mai departe pe câștigătoarea meciului dintre germana Tatjana Maria și australianca Astra Sharma, partidă care s-a întrerupt înaintea setuui decisiv.

Calificarea în turul secund la Wimbledon le-a adus Irinei Begu și Soranei Cîrstea câte 90.800 de euro, dar nu și puncte în ierarhia profesionistă a tenisului feminin.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele