Irina Loghin își ia pensia specială înapoi. Câți bani primește artista

0

Irina Loghin se numără printre foştii parlamentari care îşi vor recupera pensia specială, după ce procesul s-a plimbat pe la mai multe instanţe.

Irina Loghin este una dintre cele mai iubite și apreciate artiste de muzică populară de la noi din țară. La cei 83 de ani, artista se bucură de venituri mai mult decât decente. Pe lângă evenimentele muzicale pe care le are, doamna muzicii folclorice se bucură și de o pensie specială, după doar opt ani de activitate politică

Un număr de 67 de foşti parlamentari au câştigat la Tribunalul Bucureşti, într-un proces colectiv, recuperarea pensiilor speciale pierdute în urma adoptării, anul trecut, a unei legi în Parlament.

Anul trecut, plenul Parlamentului a abrogat pensiile speciale ale senatorilor şi deputaţilor, însă pe 5 mai Curtea Constituţională a decis că legea este neconstituţională.

Între timp, sute de foşti deputaţi şi senatori au acţionat în instanţă Parlamentul pentru a-şi recâştiga pensiile.

Irina Loghin a fost deputat şi senator PRM, în perioada 2000-2008.

Ce pensie are Irina Loghin, în calitate de fost parlamentar. Își va recupera pensia specială

Când se aplică efectele hotărârii CCR

Efectele hotărârii CCR se aplică de la data de 10 iunie, când a fost publicată motivarea în Monitorul Oficial.

„Admite cererea în parte. Obligă pârâţii Secretariatul General al Camerei Deputaţilor şi Secretariatul General al Senatului să repună pe reclamanţi, raportat la calitatea fiecăruia de deputat/ senator, în plată cu indemnizaţia pentru limita de vârstă, prevăzută de art. 49 din Legea nr. 96/2006, şi pârâţii Parlamentul României – Camera Deputaţilor şi Parlamentul României – Senatul să plătească reclamanţilor, raportat la calitatea fiecăruia de deputat/ senator, această indemnizaţie, începând cu data de 10.06.2022.

Respinge în rest cererea ca neîntemeiată. Cu apel în 30 zile de la comunicare”, se arată în decizia tribunalului, luată săptămâna trecută.

Potrivit datelor din 2021, cântăreața primește lunar suma cuprinsă între 6.000 și 7.000 de lei, pensie pentru patru ani de mandat.

Ce pensie are Irina Loghin, în calitate de fost parlamentar. Își va recupera pensia specială

Ce pensie are Irina Loghin, în calitate de fost parlamentar

Irina Loghin se numără printre foştii parlamentari care îşi vor recupera pensia specială, după ce procesul s-a plimbat pe la mai multe instanţe. Judecătorii de la Tribunalul București au dat câștigat de cauză unor foști politicieni, în baza unei decizii CCR.

Potrivit datelor din 2021, Irina Loghin primește lunar de la stat, o sumă cuprinsă între 6.000 și 7.000 de lei. Pensia specială, numită și indemnizație pentru limită de vârstă, a fost plafonată în anul 2017 astfel încât să nu depășească salariul brut aflat în plată. Cu toate acestea veniturile foștilor politicieni sau magistrați sunt uriașe, aducându-le acestora un trai mai mult decât decent.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele