Italia, Modena: Enzo Ferrari

1
- Reclama -

O excursie în Italia meridională poate însemna un deliciu pentru simțuri. Noi am ales Modena de această dată, un oraș micuț la 30 de minute de Bologna, cu trenul sau mașina.

 

Citiți și Suzuki a intrat în topul producătorilor auto care au scăzut radical emisiile de CO2

Am ales Modena pentru ca la periferia orașului, lângă gara centrală se află muzeul și casa Enzo Ferrari. Complexul este format dintr-o sală expozițională cu o formă inspirată de liniile sport ale mașinilor Ferrari și vopsit în galben și o casă, ambele adăpostind colecții impresionante pentru orice pasionat auto, chiar și pentru neinițiați.

Cu 16 euro se poate face un tur care cuprinde ambele construcții. În prima, sală  galbenă concavă, sunt aproximatix 20 de mașini Ferrari care descriu un arc în timp și au numitor comun divele cărora le-au aparținut.

- Reclama -

Aici se pot admira Ferrari-uri de prin anii 50, mașini cu jante cu spițe, elegante și cu linii fluente și volane de lemn, dar și ultrasportive din anii 2015, un model hibrid, primul Ferrari hibrid care dezvolta 900 CP.

Odată ce închei mica plimbare în timp printre modele care costă sute de mii de euro, organizatorii te scot din clădirea cu pricina și te invită în vila de peste alee.

Motoarele, inima supersportivelor Ferrari

Aici afli, vezi, chiar și miroși un motor, inima sportivă a oricărei supersportive Ferrari. O încăpere lungă de vreo 20 de metri adăpostește o colecție de motoare. De la motoare experimentale cu un singur cilindru, până la motoare de 12 cilindri demontate după mașini reale, motoare care au fost încercate chiar și în competiții.

  

Amețit, ieși din muzeu și mergi spre centrul Modenei pentru o porție de paste sau o pizzeta cu vin rosu.

Pentru cei cu timp mai mult, este neapărat necesară o excursie la Maranello, la actuala casă a Scuderiei Ferrari unde muzeul cuprinde mai multe modele, chiar si modele de F1.

Bucurați-vă de poze!

- Reclamă -

1 comentariu

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele