Izoletei construite de MApN îi va urma o cameră izolată pentru tratamentul pacienților

0

Izoleta românească este gata de producție, poate și gata de export. Ziaristii de la Agerpres au aflat că aceatsa a fost realizată la solicitarea Direcţiei Medicale a MApN. Este o adaptare după sistemul prin care cei transportaţi erau protejaţi de un agent contaminant exterior.

Explicațiile sunt oferite chiar de cercetătorul ştiinţific Claudiu Lăzăroaie, de la Agenţia de Cercetare pentru Tehnică şi Tehnologii Militare (ACTTM).

El a explicat că “targa are o incintă impermeabilă la gaze şi vapori cu presiune negativă pentru a ţine agentul contaminant înăuntru”.

Armata are izoletă. Va începe producția în România

“Avem un sistem de filtro-ventilaţie care ajută la crearea presiunii negative şi un cadru uşor de dur-aluminiu pentru a fi uşor de transportat. Nu am lucrat strict la acest proiect (…) Colegii mei şi eu aveam experienţă în dezvoltarea sistemelor de izolare pentru pacienţii contaminaţi cu agenţi chimici. Dacă acolo trebuia să ţinem agentul contaminant în exteriorul izoletei, trebuie să ţinem în interior contaminarea”, a precizat lt-col. Lăzăroaie.

 

Camere mai mari, modulare, pentru tratamentul pacienților deja bolnavi

Claudiu Lăzăroaie a anunţat în context că prezent se lucrează la un sisteme modulare în care să fie trataţi cei infectaţi cu coronavirus.

“Lucrăm la modulul tratamentului pentru pacienţii contaminaţi cu coronavirus, având în vedere că numărul camerelor de spital în care aceştia pot fi trataţi este mic. Încercăm să facem nişte sisteme modulare pentru tratamentul acestora”, a afirmat Lăzăroaie.

Potrivit MApN, echipamentul asigură izolarea temporară şi transportul în siguranţă al personalului suspect sau confirmat a fi contaminat cu agenţi biologici, inclusiv SARS-CoV-2, şi este dotat cu un sistem de filtro-ventilaţie cu presiune negativă.

“Produsul dezvoltat de cercetătorii militari îndeplineşte standardele de securitate pentru prevenirea riscurilor de contaminare în zona de izolare şi pe traseul de transport al persoanei infestate”, a precizat MApN.

Vezi aici pagina de FB a MApN

 

 

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele