Jacheta purtată de astronautul Buzz Aldrin în misiunea sa pe Lună a fost scoasă la licitaţie

1

Sotheby’s New York scoate săptămâna viitoare la licitaţie colecţia personală a astronautului american Buzz Aldrin, anunţă Reuters. 

Licitaţia „Buzz Aldrin: American Icon” va avea loc pe 26 iulie. Printre loturile principale se află o jachetă pe care astronautul a purtat-o când a ajuns pe Lună, în 1969, în cadrul misiunii Apollo 11 şi care este estimată între 1-2 milioane de dolari.

Buzz Aldrin moon walk photo sells for nearly $8K at auction

„Acesta este un lucru incredibil de rar”, a declarat Cassandra Hatton de la Sotheby’s, adăugând că a fost singurul articol de îmbrăcăminte din misiunea Apollo 11 disponibil pentru a fi achiziţionat.

Alte obiecte de top folosite de echipa Apollo 11

Un alt lot de top este un stilou pe care echipa Apollo 11 l-a folosit pentru a repara un întrerupător care le-a salvat vieţile. Estimarea sa este, de asemenea, între 1 şi 2 milioane de dolari.

Colecţia include şi premii, medalii şi scrisori din viaţa astronautului.

Hatton a declarat: „Pot spune fără ezitare că este cea mai bună vânzare dedicată explorării spaţiului care s-a întâmplat vreodată şi nu va exista alta care să fie mai bună decât aceasta”.
Misiunea Spațială Apollo 11: Google celebrează 50 de ani de când am ajuns  pe lună

O altă vânzare pe 27 iulie

Pe 27 iulie va urma o vânzare separată, intitulată „Meteorites: Select Specimens from the Moon, Mars, Vesta and More”. Aceasta va include o parte dintr-un meteorit lunar despre care Sotheby’s spune că este a doua cea mai masivă bucată de Lună aflată pe Pământ.

1 comentariu

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele