Jaf din banii românilor. Venituri de aproape 1 milion de lei pe an de la ARR

0
Aurelia Surulescu / Viorica Dăncilă
- Reclama -

Membru în Consiliul de Adminsitrație al Autorității Rutiere Române și șef serviciu Administrativ, Corespondenţă, Arhivă și Transport din ARR, Aurelia Surulescu a încasat în 2019 venituri de aproape 1 milion de lei, adică aproape 18.000 de euro pe lună. Adică peste 51 de salarii minime și cu peste 14.000 de euro mai mult decât președintele României.

 

Aurelia Surulescu a fost prelucătoare prin așchiere, absolventă de liceu industrial și de școală medicală și a mai lucrat dactilografă și documentaristă la un spital, înainte să ajungă șefă de comunicare la Primăria Sector 6. După ce în anii 2000 a absolvit facultatea Biotera și a obținut un master în securitate și terorism, ajunge în 2012 la Autoritatea Rutieră Română.

Vezi și Beizadele angajate la stat. Fiică de PNL-ist angajata la Mediu

Potrivit declarației de interese, Aurelia Surulescu este vicepreședinte al Organizației Femeilor Social Democrate, președintele OFSD Sector 6 și vicepreședinte PSD sector 6.

În declarația de avere, Aurelia Surulescu a trecut venituri încasate în 2019 de 714.000 de lei de la ARR unde este șef serviciu, la care se adaugă indemnizația de președinte al CA și membru al Consiliului de Administrație – peste 160.000 de lei și 144.000 de lei încasați tot de la Autoritatea Rutieră pentru „evaluator competențe profesionale”. În total, aproape 900.000 de lei încasați într-un an.

- Reclama -

Posturi la Autoritatea Rutieră împărțite între PNL și PSD

În conducerea Autorității Rutiere au ajuns în ultimi ani diverse personaje, unele lipsite de experiență puse în funcție pe linie de partid.

Președintele ARR, Mihai Alecu, numit la începutul anului trecut în funcție de fostul ministru al Transporturilor Lucian Bode, este fiul primarului PSD din Odobești. Acesta a lucrat anterior ca șef serviciu în Inspectoratul de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier.

Ambii directori generali adjuncți au venit pe linie de partid.

Florian Meluș Coman, care se ocupă de Departamentul Siguranţa Rutieră și Licențiere, a fost Consilier Local PNL în Sighișoara. Potrivit declarației de avere, acesta a realizat și un audit pentru ARR, chiar pentru departamentul unde a fost numit în funcție.

Celălalt director general adjunct, Ionel Vetu, care se ocupă de Departamentul Economic, Juridic și Administrativ, este, de asemenea, membru de partid. Potrivit declarației de interese, acesta este membru în Biroul Politic Județean PNL Ialomița. De asemenea, și soția sa este angajată tot la ARR.

Vezi cel mai performant purificator de aer anti coronavirus

- Reclamă -

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele