UPDATE: Jaf ca în filme în Londra. Protagoniști, o ”echipă” de români

0

Românca Maria Meşter în vărstă de 48 de ani, fiul ei, barmanul Emil Bogdan Savastru, în vârstă de 30 de ani, fostul profesor de sport Sorin Marcovici, în vârstă de 53 de ani, şi lucrătorul hotelier Alexandru Stan, în vârstă de 49 de ani, au ajuns la finalul procesului în care au fost judecaţi în cazul „jafurilor secolului”, la Londra.

 

Deşi procurorii au susţinut până în ultimul moment vinovăţia românilor, instanţa a fost de altă părere. Astfel, Daily Mail scrie că românii au fost exoneraţi de orice implicare în ceea ce poliţia a descris ca fiind cea mai mare spargere care avut loc în Marea Britanie.

 

Știre inițială

O româncă, menajeră, a reușit un jaf ca în filme în Londra. Ajutată de fiul ei şi de încă doi complici români, Maria Meșter a furat bani și bunuri în valoare de peste 25 de milioane de lire sterline, adică peste 30 milioane de euro.

 

Maria Meşter a fost angajată inițial ca menajeră în Italia, la Milano. Alături de fiul ei, Bogdan Savastru şi de alţi doi români, Alexandru Stan și Sorin Marcovici, a comis mai multe spargeri, cele mai multe în Londra.

Lovitura vieţii Conform BBC, Maria Meşter, ajutată de ceilaţi trei membri ai bandei, a dat lovitura vieţii sale pe 13 decembrie 2019. Pe 13 decembrie 2019, românca a jefuit vila Tamarei Ecclestone, fiica magnatului care a deţinut Formula 1, de unde a sustras bijuterii şi obiecte în valoare de 25 milioane de lire sterline. Maria a profitat de faptul că Tamara şi soţul ei, Jay Rutland, plecaseră într-o vacanţă de trei săptămâni şi au pătruns nestingheriţi în reşedinţa somptuoasă, de unde au furat o serie de obiecte de valoare. Jurnaliştii englezi spun că românii au acţionat precum Spiderman.

Citește și Cîțu anunță suplimentarea fondului de rezervă

Ei ar fi furat numai din casa fiicei miliardarului o colecţie preţioasă de bijuterii, printre care şi un ceas Cartier primit cadou de nuntă, în valoare de 95.000 de euro. Totodată, fiica magnatului a mai reclamat dispariţia unor inele şi cercei de mare valoare, precum şi a unei brăţări în valoare de peste 100.000 de dolari. Mai devreme, pe 1 decembrie, românii dăduseră o spargere la vila lui Frank Lapard, antrenorul lui Chelsea, de unde au plecat de asemenea cu o pradă bogată.

Procurorul Paul Jarvis a remarcat dificultatea acţiunii, pentru că membrii bandei au fost nevoiţi să escaladeze mai multe garduri şi să treacă peste alte două proprietăţi, astfel că riscul la care s-au expus a fost unul semnificativ. Între cele două spargeri, cei patru români au spart şi reşedinţa familiei lui Vichai Srivaddhanaprabha, regretatul patron al echipei de fotbal Leicester, de unde au furat obiecte în valoare de un milion de lire.

Maria Meşter se pregătea să fugă în Japonia

Procurorii britanici nu cred ca Maria Meşter să fi dat şi alte lovituri, în discuţie fiind furturi care ajung la impresionanta sumă de 30 de milioane de lire sterline.

Românca a fost prinsă şi arestată la scurt timp după jaf, pe aeroportul Standsted din Londra, când se pregătea să fugă în Japonia. În acel moment, ea purta o pereche de cercei de 300.000 de lire sterline, dintre cei furaţi din vila Tamarei Ecclestone. Anchetatorii au găsit şi alte dovezi, printre care şi o fotografie postată de Maria pe Facebook unde poartă un colier aparţinându-i tot fiicei magnatului.

Bogdan Savastru, fiul, a fost arestat câteva zile mai târziu, dar pe un alt aeroportul Heathrow.

Ulterior, au fost arestaţi şi ceilalţi doi membri ai bandei, Alexandru Stan, agent de securitate, alături de barmanul Sorin Marcovici. Toţi patru neagă că ar fi luat parte la jafuri, însă sunt acuzaţi oficial în acest caz, iar procesul se derulează la Isleworth Crown Court.

Vezi și Casoteca.ro – magazin

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele