Jaf în era PSD la Sectorul 2. Calculatoare cumpărate cu 2000 de euro bucata

Un computer cu specificațiile din caietul de sarcini este pe net la jumătate de preț

0
150 de computere, cu 2.000 de euro bucata
150 de computere, cu 2.000 de euro bucata
- Reclama -

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 2 a cumpărat 150 de computere, cu 2.000 de euro bucata. Primarul, Radu Mihaiu, de profesie specialist IT, spune că cerințele din caietul de sarcini sunt specifice computerelor de gaming și că depășesc cu mult nevoile angajaților instituției. Mihaiu susține și că licitația a fost organizată și atribuită ilegal, deci a făcut o reclamație la DNA.

 

50 de angajați ai Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 2 au primit la sfârșitul anului trecut computere de ultimă generație, cu procesoare super-performante și monitoare foarte mari. Fiecare computer a costat 2.000 de euro, iar achiziția a fost parafată cu două săptămâni înainte de instalarea noului primar.

Radu Mihaiu, primarul Sectorului 2: Noi cumpărăm pentru DGASPC calculatoare de 2.000 de euro, cam cât se vând acum calculatoarele pentru gaming. De ce avem nevoie de calculatoare atât de scumpe pentru DGASPC, pentru o direcție în care oamenii lucrează doar cu documente?

Primarul a căutat, la TV, să cumpere singur un computer cu specificațiile din caietul de sarcini și l-a găsit la jumătate de preț. Edilul a trimis Corpul de control la DGASPC.

- Reclama -

Radu Mihaiu, primarul Sectorului 2: Niciuna din firmele care au participat la această licitație nu îndeplinea condițiile de eligibilitate.

4 firme au participat, două au depus oferte și una singură a câștigat. Conform raportului, această firmă ar fi trebuit să fie descalificată.

Firma câștigătoare nu ar fi îndeplinit o condiție legată de obiectul principal de activitate, potrivit concluziile Corpului de control. O altă firmă, aflată în aceeași situație, a fost descalificată.

Reporterii Digi su încercat să obțină un punct de vedere și de la directorul DGASPC:

Paznicul de la DGASPC – Să trăiți, spuneți!
Reporter – Cu cineva din conducerea DGASPC putem vorbi? De la Digi24 suntem.
Paznicul – E la ședință în primărie, mai stați puțin.
Reporter – Dacă îmi dați un număr de telefon, ne putem duce acolo, după dânsul.
Paznicul – Stați puțin.
Paznicul, la telefon cu secretara – Au aprobarea de la domnul primar și la ora 14 au interviu cu domnul primar, doamnă. Da, vă ascult. Am înțeles. Normal că nu. V-am pupat. Zice o să vă contacteze. Acuma, nu știu ce să vă zic.

Directorul DGASPC a refuzat să ne ofere un punct de vedere. Primarul spune că a încercat să-l schimbe din funcție, dar nu a putut.

Vezi și Dezastrul lăsat la București de Primarul Gabriela Firea: Datorii de peste jumătate de miliard la Companiile Municipale

Directorul apropiat PSD a mers cu avocații la Primar

Radu Mihaiu, primarul Sectorului 2: Domnul director de acolo, de la DGASPC, a venit cu doi avocați să ne spună că orice Comisie de disciplină vom face, el va contesta în instanță și ne va cere daune.

Surse din primărie spun că directorul este bine conectat în PSD și alte partide ”sateliți”.

Firma care a vândut echipamentul: „oferta depusă a resprectat caietul de sarcini”

Conform site-ului termene.ro, firma câștigătoare are 67 de contracte cu statul, 59 dintre ele fiind atribuite direct. Două dintre acestea sunt încheiate cu DGASPC, iar unul, cu primăria sectorului 2.

Firma susține că a câștigat licitatia corect și că „oferta depusă a resprectat caietul de sarcini”. Iar la prețul final al unul computer s-a adaugat și o suită de aplicații și servicii: „Oferta depusă a respectat caracteristicile tehnice impuse prin caietul de sarcini, iar in urma evaluarii realizate exclusiv de comisia de evaluare a autoritatii contractante, a fost declarata castigatoare. Ca parte componenta a ofertei, ca suport pentru aplicatiile furnizate, au fost livrate suplimentar o licenta Microsoft Server Standard 2019, o licenta Microsoft Windows 10 Professional si 154 de stick-uri de memorie. Pretul final rezultat nu este pretul unui PC obisnuit, ci este vorba despre un echipament si o suita de aplicatii si servicii.”

Primarul Sectorului 2 a trimis raportul Corpului de control la DNA.

- Reclamă -

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele