Jandarmeria declară că înțelesese greșit diagnositcul atunci când a declarat că colega lor ar putea rămâne paralizată

2
- Reclama -

Purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Capitalei, Georgian Enache, a spus luni, într-o intervenție telefonică la Digi24, după ce anunțul șefului de comunicare al Jandarmeriei Române, Marius Militaru, că femeia jandarm ar putea să rămâna paralizată a fost infirmat, că ”nu suntem experți, nu suntem medici, dar am citit acest traumatism de coloană vertebrală cervicală”.

Întrebat de afirmațiile neadevărate de sâmbătă, când Jandarmeria Română a spus că ”cea mai dificilă intervenție a fost să explicăm părinților colegei noastre că fata lor s-ar putea să rămână paralizată pe viață”, Georgian Enache a spus că ”noi transmitem niște informații pe care le avem la un moment dat în baza unor documente” și că ”nu suntem experți”.

”Vă citesc din fișa din unitatea de urgențe. La diagnostic scrie așa: traumatism coloană cervicală, traumatism toraco-abdominla, traumatism coloană vertebrală cervicală amielitică, contuzie toracică abdominală. Nu suntem experți, nu suntem medici, dar am citit acest traumatism de coloană vertebrală cervicală. Noi a trebuit să informăm părinții fetei asupra tuturor riscurilor în acea seara, noi am informat asupra tuturor riscurilor”, a spus Georgian Enache.

Femeia jandarm care a fost lovită de mai mulți protestatari la mitingul din 10 august nu va fi externată luni deoarece atât ea, cât și colegul ei acuză dureri de cap, iar medicii de la Spitalul Floreasca au decis să efectueze mai multe analize pentru a afla cauza acestor probleme.

„Din cauză că există aceste simptome și la ea și la colegul ei, dureri de cap, vom face unele analize în plus, un CT (computer tomograf, n.r.) și după acestea vedem care va fi situația”, a declarat Bogdan Oprița, purtătorul de cuvânt al spitalului Floreasca.

- Reclama -

Jandarmii au intervenit în forță, în seara zilei de 10 august, cu gaze lacrimogene și tunuri de apă, în Piața Victoria, pentru a dispersa protestatarii aflați în fața sediului Executivului. În acea noapte, au fost rănite peste 400 de persoane, între care și doi jandarmi.

Unul dintre angajații Jandarmeriei, o femeie, a fost internată cu suspiciunea de fractură de coloană cervicală, potrivit spuselor reprezentanților instituției. Ministrul Sănătății, însă, a subliniat, după ce a vizitat-o pe aceasta la spitalul Floreasca, faptul că femeia jandarm nu are coloana fracturată. “Femeia jandarm este bine, s-a ridicat, a comunicat. Am vorbit cu cei doi jandarmi, printre care şi o domnişoară de 23 de ani care este bine. Era pansată, avea o arsură. (…) Nu are factură de coloană, nu este la Terapie Intensivă, e pe secţia de Chirurgie. (…) Am văzut imaginile, ei sunt bine, mă aşteptam la cu totul altceva”, a declarat, în 11 august, ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, în cadrul unei vizite la Spitalul Floreasca.

Citește și Cum încearcă Jandarmeria să își spele imaginea și ce replică a primit de la internauți

De Vlad Mitu

- Reclamă -

2 comentarii

 1. Marşul pe stîngul

  V Maiakovsi
  În marşuri mulţimea să treacă!
  Prea vîntură vorbele boabe de mazăre…
  Clănţăii
  să tacă!
  Aveţi cuvîntul,
  tovarăşe „Mausere“
  În legile de la Adam
  mai crede vreunul, nătîngul?
  Mîrţoaga istoriei vom pune-o în ham.
  Stîng,
  stîng,
  stîngul!

 2. Daca nu sunt experti,trebuiau sa citeasca exact ce li s-a spus si nu sa infloreasca ei.Recunosc ca sunt prosti facuti gramada si indirect ca au manipulat opinia publica.DEmisia.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele