UPDATE: Abe a murit / Japonia: fostul premier japonez, Shinzo Abe a fost împușcat la un miting electoral

0
shinzo-abe

Fostul premier al Japoniei, Shinzo Abe, a murit, transmite vineri Reuters, care citează postul public nipon NHK.

Abe, în vârstă de 67 de ani, susţinea un discurs de campanie în apropierea unei gări de tren din oraşul Nara, în vestul Japoniei,

Update 9:39

Principalele formaţiuni politice din Japonia şi-au suspendat vineri campania în vederea alegerilor legislative de duminică, informează Reuters, dpa şi Kyodo, citate de Agerpres. Premierul Fumio Kishida a plecat din prefectura Yamagata (nord) pentru a reveni la Tokyo, iar guvernul său a creat o celulă de criză, toţi membrii cabinetului fiind rugaţi să se reunească în capitala ţării.

 

Prim-ministrul japonez, Fumio Kishida, spune că Shinzo Abe se află în stare critică. „În prezent, medicii fac tot ce pot, în acest moment. Sper și mă rog ca fostul prim-ministru Abe să supraviețuiască”, spune el. Kishida a descris împușcăturile ca fiind un „act atroce”, conform The Guardian.

Știre inițială

Fostul premier japonez, Shinzo Abe, a fost împușcat din spate, la un eveniment electoral din orașul Nara. Conform televiziunii publice japoneze NHK, Abe prăbușit sângerând, iar un suspect a fost arestat.

 

Fostul premier a fost transportat la spital în stop cardiorespirator, o expresie folosită frecvent în presa japoneză atunci când o persoană nu mai este în viață, dar decesul nu a fost confirmat oficial, conform BBC și The Guardian.

Vezi și Premierul Japoniei Shinzo Abe a demisionat

Shinzo Abe este cel mai longeviv premier al Japoniei și s-a retras din funcție în 2020, invocând motive de sănătate. În Japonia, incidentele cauzate de armele de foc sunt foarte rare, iar violențele politice aproape nemaiîntâlnite, conform BBC.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele