Japonia şi-a exprimat „îngrijorarea” faţă de „acţiunile militare concentrate” anunţate de China

0

Japonia şi-a exprimat miercuri „îngrijorarea” faţă de „acţiunile militare concentrate” anunţate de China ca reacţie a vizitei efectuate în Taiwan de preşedinta Camerei Reprezentanţilor din Congresul SUA, Nancy Pelosi.

 

„Zona maritimă anunţată de China pentru exerciţiile militare care vor fi efectuate începând din 4 august la amiază include Zona Economică Exclusivă a Japoniei”, a declarat purtătorul de cuvânt al guvernului de la Tokyo, Hirokazu Matsumo.

Guvernul nipon „şi-a exprimat îngrijorarea faţă de China, ţinând cont de natura activităţilor militare”, care includ „trageri cu muniţie reală”, a adăugat oficialul.

Matsumo a mai apreciat că „pacea şi stabilitatea în Strâmtoarea Taiwan sunt importante nu doar pentru securitatea ţării noastre, ci şi pentru stabilitatea internaţională”, iar „poziţia consecventă a Japoniei a fost întotdeauna de a se aştepta ca problemele referitoare la Taiwan să fie rezolvate paşnic, prin dialog”.

Primăria Sectorului 6 anunță că vrea să construiască cel mai mare parc liniar din Europa

Întrebat despre o posibilă susţinere din partea Japoniei pentru vizita lui Pelosi la Taipei, purtătorul de cuvânt a răspuns că guvernul nipon „nu este în măsură să comenteze” vizitele internaţionale ale acesteia.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele