Jidvei a lansat vinul Unirii, în două variante, alb și roze

0

Cu ocazia Primului Centenar al României Mari, Jidvei a creat un vin special, numit vinul Unirii, cu două sortimente, Fetească Regală și un roze cupaj de Pinot Noir, Cabernet Sauvignon și Shyraz.

Feteasca Regală a fost identificată pentru prima dată în anii 1920, chiar pe podgoria Târnave, unde e activ Jidvei,  aici fiind patria acestui soi, ce se întinde pe o suprafață de peste 800 ha.

Iar varianta albă a vinului Unirii e foarte bună. Sec, ușor fructat, se potrivește de minune serilor călduroase de vară.

„Un soi pur românesc, născut în Transilvania, Feteasca Regală aduce la această sărbătoare vioiciunea sa limpede și strălucitoare, impunându-se prin prospețime și fructuozitate, dar și prin aciditatea revigorantă și echilibrul perfect al aromelor sale de citrice, măr verde și note de flori albe. În același timp, roze-ul cu nuanțe vișinii, delicat și plin de strălucire, este o declarație de bucurie și de speranță, o explozie de primăvară, de arome intense și calde, gust amplu și onctuos cu note de merișoare, cireșe negre și coacăze roșii”, spune Ioan Buia, director de vinificație Jidvei.

Jidvei

Jidvei este cel mai mare producător de vin din România, având 2.500 de hectare de vie și crame situate la Jidvei, Blaj și Bălcaciu.

Jidvei e deținut de familia Necșulescu, cre a preluat producătorul de vin, care avea probleme mari, acum aproape 20 de ani și a investit câteva milioane de dolari pentru repunerea ei pe picioare. Acum doi ani, Claudiu Necșulescu, întemeietorul afacerii, a decis să lase business-ul sub controlul fiicelor sale.

Compania Jidvei produce vinuri de origine controlată de pe Valea Târnavelor. În zona DOC „TÂRNAVE” – sub denumirea Jidvei se produc unele dintre cele mai apreciate vinuri și spumante românești, calitatea acestora fiind confirmată an de an de medaliile obținute la competiții internaționale.

Sursa: Jidvei a lansat vinul Unirii, în două variante, alb și roze

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele