Jill Biden a primit-o pe Olena Zelensky la Casa Albă. Ce au discutat și cum a decurs cea de-a doua lor întâlnire

0

Jill Biden a primit-o pe Olena Zelensky la Casa Albă. Prima doamnă a Ucrainei a fost întâmpinată de președintele Joe Biden și dr. Jill Biden la sosirea ei în SUA.

Prima doamnă a Statelor Unite, dr. Jill Biden, s-a întâlnit marți la Casa Albă cu prima doamnă a Ucrainei, Olena Zelensky. La sosirea ei după-amiază, Zelensky, în vârstă de 44 de ani, a avut parte o primire călduroasă din partea doctorului Biden, în vârstă de 71 de ani, și a soțului ei, președintele Joe Biden. Ei au înmânat un buchet de flori invitatului lor special. Biden și Zelensky s-au îmbrățișat înainte ca grupul să poze pentru o fotografie și să intre împreună în Casa Albă.

Jill Biden a primit-o pe Olena Zelensky la Casa Albă

Ei au vorbit despre „sprijinul continuu al Statelor Unite pentru guvernul Ucrainei și poporul său în timp ce își apără democrația și fac față impacturilor umane semnificative ale războiului Rusiei, care se vor simți în anii următori”, scrie People.

După întâlnirea privată, Zelensky a participat la o întâlnire bilaterală extinsă găzduită de Prima doamnă a SUA cu alți oficiali. Au participat Doug Emhoff, ambasadorul SUA la Națiunile Unite Linda Thomas-Greenfield, administrator adjunct al Agenției SUA pentru Dezvoltare Internațională (USAID) Isobel Coleman, subsecretarul de stat pentru afaceri politice Toria Nuland și chirurgul general al SUA Vivek Murthy.

Întâlnirea privată dintre primele doamne a avut loc în timpul vizitei lui Zelensky la Washington, D.C. Ele s-au văzut din nou pentru a „evidenția costul uman al agresiunii Rusiei împotriva Ucrainei”, potrivit Casei Albe.

Olena Zelensky discută cu Joe Biden la Casa Albă

În cadrul reuniunii bilaterale s-a discutat „modul în care Statele Unite pot continua să atenueze suferința prin sprijin și asistență umanitară pentru poporul ucrainean”. S-a adus în discuție și „necesitatea de a-i trage la răspundere pe cei responsabili”. Aici e vorba despre „crime de război și alte atrocități”.

Zelensky și Biden s-au întâlnit pentru prima dată în persoană în timpul vizitei ei surpriză în Ucraina, în mai. Atunci, Jill și-a arătat sprijinul pentru țară în timpul războiului cu Rusia. S-au întâlnit de Ziua Mamei la Ujhorod, un mic oraș din vestul Ucrainei, lângă granița cu Slovacia. Ele s-au văzut la o școală care găzduiește persoane afectate de război.

Jill Biden și Olena Zelensky se îmbrățișează

Volodymyr Zelensky a revocat din funcție înalți oficiali ai Ucrainei

Când a întâmpinat-o pe Zelensky la Casa Albă, Biden a reflectat la vizita ei în Ucraina în discursul său.

„Unul dintre lucrurile pe care le-am spus când m-am întors a fost că nu poți să intri într-un război și să te întorci. Nu ai cum să nu simți tristețea și durerea”, a spus Jill reporterilor.

Vizita lui Zelensky în SUA vine după ce soțul ei, președintele Volodymyr Zelensky, a anunțat demiterea a doi oficiali. El a susținut că mulți din departamentele lor sunt suspectați de trădare.

Procurorul general Iryna Venediktova și șeful Serviciului de Securitate de Stat Ivan Bakanov, un prieten de multă vreme al lui Zelensky, sunt liderii care au fost suspendați.

„Am luat decizia de a-l revoca pe procurorul general din funcție și de a-l revoca pe șeful Serviciului de Securitate”. A spus Zelensky, în vârstă de 44 de ani, despre revocarea lor într-un videoclip.

El a adăugat, de asemenea, că Ucraina a lansat investigații împotriva angajaților celor două departamente. Se vorbește despre „activități de trădare și colaborare”, potrivit The New York Times.

Publicația a raportat că Zelensky a explicat că procedurile au pus „întrebări foarte serioase conducerii relevante”. Toți cei care „au lucrat în interesul Federației Ruse vor fi, de asemenea, trași la răspundere”.

Jill Biden stă de vorbă cu copiii de la o școală din Ucraina

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele