JO din 2032 se vor desfășura în Australia

0

Brisbane va deveni al treilea oraş australian care va găzdui Jocurile Olimpice, în 2032, după Melbourne, în 1956, şi Sydney, în 2000.

 

Brisbane a fost singurul oraş candidat pentru ediţia de peste 11 ani şi candidatura a fost încununată de succes, în urma votului din cadrul CIO.

Miercuri, a avut loc la Tokyo sesiunea cu numărul 138 a CIO, în care majoritatea a susţinut propunerea Comitetului Executiv de a acorda organizarea oraşului Brisbane. A fost un proces de ratificare fără surprize. Este pentru prima dată când jocurile sunt acordate în acest sistem, fără o competiţie deschisă. Acum, CIO negociază discret şi direct, în ceea ce numeşte o „fază de dialog”, cu oraşele interesate şi propune un nume pentru aprobare.

Nu a fost niciodată cazul ca, înainte de deschiderea unei ediţii a Jocurilor Olimpice, numele următoarelor trei oraşe organizatoare să fie deja cunoscute: Paris, în 2024, Los Angeles, în 2028 şi Brisbane, în 2032.

CIO răspunde cu această abordare pe termen lung la posibilitatea ca situaţii neprevăzute, cum ar fi o criză economică globală, să alunge candidatele să găzduiască jocurile, aşa cum sa întâmplat cu ediţia din 2024, sau ca o pandemie să ameninţe stabilitatea economică a sportului mondial, aşa cum s-a întâmplat în ultimul an.

Recomandarea executivului olimpic de a acorda organizarea oraşului Brisbane a fost acceptată cu entuziasm de către membrii CIO, care au primit un raport pozitiv din partea şefului comisiei CIO pentru viitoarele ediţii, norvegianul Kristin Kloster Aasen.

 

Cod galben şi portocaliu de instabilitate atmosferică

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele