Jocurile Olimpice: rămâne cum am stabilit, noi (doar) participăm

0

Previziunile realiste se confirmă, după trei zile de concurs niciun sportiv român nu s-a clasat în primii 10 la nicio probă. Nu e o dramă, aceasta este realitatea, deocamdată nu contăm la sporturile de iarnă și la cât se investește în infrastructură  nici nu vom conta prea curând.

Punctăm câteva rezultate ale sportivilor români la Jocurile Olimpice de la PyeongChang.

Printre concurentele probei de biatlon s-a aflat și Eva Tofalvi (39 de ani), veterana delegaţiei olimpice a României. Aflată la cea de a şasea prezenta la Jocurile Olimpice, Eva a încheiat competiţia pe locul 81.  ”La tragerile din picioare nu mi-am mai simţit picioarele. Senzaţia este una greu de descris, parcă nu exişti de la brâu în jos, nu mai ai control asupra corpului. Poziţia pe care am terminat nu e bună, am ştiut că nu voi prinde un loc între primele 60. Mă voi concentra în continuare pentru proba individuală. Într-un fel îmi pare rău, pentru că mi-aş fi dorit să scot un timp mai bun, dar nu sunt dezamăgită, mi-am dat şi sufletul în această cursă”, a declarat Tofalvi, potrivit COSR.

Paul Pepene (29 de ani) a încheiat cursa de skiatlon, 30 de kilometri (15 km clasic + 15 km liber),pe locul 24, cel mai bun rezultat al său obţinut la competiţia supremă. ”A fost greu în primele ture, pentru că s-a răsfirat plutonul. A bătut rău vântul, au fost şi multe căzături, iar eu am rămas într-un grup mai mic. Când bate vântul din faţă, cu cât e grupul mai mic, cu atât e mai greu de avansat. Am simţit gerul destul de tare. Schiurile au alunecat foarte bine şi vreau să mulţumesc staffului tehnic pentru acest lucru. Per ansamblu, pot spune că sunt mulţumit în proporţie de 70 la sută de rezultat, mai ales că am lăsat în urma nume mari. Mi-aş fi dorit o clasare între primii 15, dar sper că în următoarele curse să fie mai bine”, a declarat Paul Pepene. El mai este înscris la 15 km liber pe 16 februarie, în probă pe echipe alături de Alin Cioanca, pe 21 februarie, şi la mass-start 50 de km clasic.

Citește și: Meci încins: Lupescu intră în lupta pentru şefia FRF

Cei patru biatlonişti romani care au luat startul în probă de 10 kilometri sprint s-au clasat în partea a doua a ierarhiei finale. Cel mai bun rezultat a fost obţinut de Cornel Puchianu – 60. Ceilalţi trei au încheiat proba astfel: Remus Faur – locul 68, Gheorghe Pop – locul 86,  Petru Marius Ungureanu – locul 86.

Valentin Creţu a terminat pe locul 29 întrecerea olimpică la sanie: ”Sunt dezamăgit şi supărat că nu am reuşit să fac mai mult. Am făcut greşeli care m-au costat. Îmi pare rău că nu i-am putut bucura pe cei care au crezut în mine. Acum trebuie să muncesc încă patru ani ca să îmi plătesc datoriile. Mulţumesc celor care m-au încurajat şi au fost alături de noi!”

Competiția continuă, avem sportivi și la alte probe.

 

 

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele