Judecătoarea Camelia Bogdan și-a câștigat dreptatea la CEDO

2
- Reclama -

Judecătoarea Camelia Bogdan, care l-a condamnat pe Dan Voiculescu la 10 ani de închisoare, a câștigat la CEDO procesul împotriva statului român. Potrivit deciziei publicate pe site-ul Curții Europene a Drepturilor Omului, românii sunt datori la judecătoarea care și-a făcut treaba – în cazul turnătorului Voiculescu, patron la Antene – dar a fost șicanată de oamenii cu influența asupra justiției române.

 

Oare, judecătorii care au decis această enormitate nu ar trebui să plătească suma de bani decisă de CEDO? Mai mult, aceeași judecători ar trebui să răspundă în fața instanței o asemenea decizie, evident politică!

Judecătorul care l-a condamnat pe Dan Voiculescu: Am deranjat interesele politice și economice ale fostei Securități

CEDO a decis că statul român i-a încălcat dreptul la apărare când CSM și Inspecția Judiciară au decis excluderea sa din magistratură. Mai exact, problema a fost legată de faptul că judecătoarea nu a avut o cale de atac efectivă împotriva deciziei de suspendare din funcție. Potrivit legii, Secția pentru Judecători este obligată să suspende din funcție magistratul față de care s-a dispus soluția excluderii.

- Reclama -

În 2016, Inspecția Judiciară a sesizat CSM și a cerut excluderea Cameliei Bogdan din magistratură pe motiv că aceasta era incompatibilă cu dosarul de corupție al lui Voiculescu din cauza unui curs pentru care fusese plătită de Ministerul Agriculturii, constituit parte civilă în dosar.

Vezi care este cel mai bun purificator de aer anti coronavirus

CSM a decis suspendarea ei din magistratură, dar Camelia Bogdan a câștigat la Curtea Supremă procesul împotriva CSM.

 

- Reclamă -

2 comentarii

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele