Jurnalistul Mălin Bot explică cum a fost dus la secția de poliție de la protestul din fața sediului PSD

0

Jurnalistul Mălin Bot a fost dus la secția 5 de Poliție a Capitalei, luni seara de către un echipaj al Jandarmeriei. Incindentul s-a produs în fața sediului central PSD, unde jurnalistul partcipa la protestul organizat în timpul ședinței CeXN al PSD. Mălin Bot spune că în cazul său s-a comis un abuz și va depune plângere la Parchetul Militar.

Jandarmeria precizează că persoanele din faţa sediului PSD care au fost conduse la secţie tulburau ordinea publică întrucât aveau obiecte de amplificare a sunetului, iar protestul lor nu respecta condiţiile legale, respectiv declarare şi avizare.

Citiți și Adrian Năstase desființat de jurnalistul Mălin Bot

Potrivit Jandarmeriei, în locul respectiv era avizată o altă activitate de protest al cărei organizator nu a fost de acord cu prezenţa celorlalte persoane şi a solicitat îndepărtarea lor din zonă.
”Patru persoane au fost conduse la secţia de poliţie în vederea sancţionării (persoanele care săvârşesc fapte contravenţionale care prin natura lor tulbură liniştea şi ordinea publică sunt îndepărtate din zonă)”, mai precizează Jandarmeria.

Mălin Bot a filmat cu telefonul mobil momentele ducerii sale la secția de poliție

„Imaginile filmate de mine înaintea reținerii abuzive a Jandarmeriei Romane.

Observati ca tot ce faceam ținea de activitatea jurnalistică:
exprimarea unor opinii si documentarea protestului.

Nu exista nicun alt protest al asociatiei revolutionarilor lui Dragnea.

Era un individ dus de Codrin Stefănescu și la Înalta Curte și la DNA, revoluționar pe care eu îl fac, cu câteva întrebări, să recunoască faptul că este omul lui Dragnea.

Cand mi s-a spus să nu vorbesc în stație, nu am mai vorbit. Când mi s-au cerut actele, le-am prezentat.

Tot ce s-a întâmplat acolo este un abuz grav, cu iz penal împotriva libertății de exprimare și împotriva dreptului să îmi practic meseria liber.

Voi depune plângere pentru purtare abuzivă și lipsire ilegală de libertate.

În același timp intenționez să deschid un proces civil Jandarmeriei Romane pentru prejudiciul, daunele de imagine si profesionale produse prin intervenția nejustificată.

Interntionez să solicit daune instituției, dar si personal ofiterului jandarmeriei care a condus dispozitivul si a dispus retinerea mea abuziva.

Intenționez sa apelez la toate mijloacele din lege si Justitie pentru a obtine sancționarea penală și pecuniară a celor care au comis acest abuz.” spune Mălin Bot.

Mălin Bot spune că televiziunile au amuțit la ordinul lui Dragnea

„Surpriza e că i-am intervievat și pe ”revoluționarii” care aveau protestul fantomă și că l-am făcut pe unul dintre ei să recunoască pe înregistrare că e omul lui Dragnea. Cică e cinstit infractorul-șef al PSD și merită să fie președintele României.

Îți dai seama cât de ermetic poate Dragnea să controleze televiziunile, când vezi că în prime-time a fost tăcere totală pe abuzul de la sediul PSD. Acestea sunt imaginile cu momentele de dinainte să fiu ilegal lipsit de libertate.
https://youtu.be/zFNqfEq5I6s

Când un ziarist e abuziv reținut și lipsit de libertate pentru că și-a exprimat opinia în fața sediului partidului de guvernământ dintr-o țară și televiziunile ”de știri” tac mâlc în prime-time, înseamnă că trăiești într-o țară cu dictatură, o țară bananieră, o țară din America Latină condusă de lorzi ai drogurilor.

Asta după ce, la momentul producerii abuzului vuiau emisiunile. Inițial au funcționat corect televiziunile.

De ce vuiau atunci și au tăcut mâlc mai târziu televiziunile?

E un fenomen pe care eu îl știu bine, din propria experiență.

Când au vuit televiziunile decizia era luata de realizatori, producători, editori onești, pe criterii obiective.

Apoi Dragnea si oamenii lui au sunat patronii, directorii, șefii. S-a pus urgent batista pe țambal. Este grav.” conchide Mălin Bot pe pagina sa de Facebook.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele