Justiția din România vrea să își construiască ”Castelul”

0
esplanada unirii justitie kafka

În țara politicienilor milionari din salarii de bugetari, Justiția își construiește ”Castelul”. Nu e Franz Kafka, e mai rău! Ministerul Justiției vrea un Palat al Justiției în București, pe esplanada de la Piața Unirii, lăsată liberă, un maidan fetid, încă din 1989.

 

Deși aproape inutilă când vine vorba de marea corupție, de miliarde furate de politicieni, Justiția vrea ca proiectarea și construcţia efectivă a clădirilor care ar urma să facă parte din Cartierul Justiţiei să înghită un împrumut total de 220 milioane de euro.

Vezi și Revoltător! Florin Iordache, ministrul Justiției și familia sa sunt abonați la bani (mulți) publici?

Ministerul Justiţiei avansează cu proiectul Cartierul de Justiţie, care ar urma să reunească instituţiile de profil pe o parte din terenul Esplanada, din centrul Bucureştiului. Un anunţ apărut în zona în care se află terenul, pe Bulevardul Unirii, vorbeşte despre implementarea proiectului în următorii şapte ani. 

„Guvernul României, prin Ministerul Justiţiei, intenţionează să grupeze într-o singură locaţiile sediile mai multor instituţii ale sistemului judiciar care îşi desfăşoară activitatea în municipiul Bucureşti. Proiectul de investiţii va fi dezvoltat în jumătatea vestică a unui teren din centrul Bucureştiului, cunoscut sub numele de Esplanada”, se arată în documentul lipit pe stâlpii şi copacii din preajma terenului, lăsat în seama rozătoarelor pentru 31 de ani.

Document cu pricina se numește ”Anunţ privind data limită pentru proiectul Cartierul pentru Justiţie”. 

Acum, poate că România are loc de un astfel de construct. Pentru muritori însă, pare o alianță hâdă între ”procesul” și ”castelul” lui Kafka.

 

 

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele