Kelemen Hunor anticipează mai multe crize: politică, energetică…

0

Vicepremierul Kelemen Hunor consideră că actuala criză politică este una „minoră” faţă de criza care va fi generată de creşterea preţurilor la energie. Kelemen crede că „matematic” moţiunea ar putea fi votată, dar susţine ideea refacerii coaliţiei cu USR PLUS.

 

„Este o situaţie delicată, să nu spun gravă, dar este delicată. (…) Criza politică, până la urmă, faţă de criza ce ne aşteaptă în această iarnă la preţul energiei electrice şi la gaze, este o criză minoră. Guvernul actual, indiferent câte moţiuni de cenzură se depun, trebuie să găsească o soluţie foarte rapid, în două săptămâni, pentru această situaţie care ne aşteaptă şi asta este prima noastră preocupare în Guvern. Chiar astăzi am avut discuţii şi cu premierul şi cu ceilalţi colegi. Sigur, după moţiunea de cenzură vom vedea ce se va întâmpla, dar şi lipsa majorităţii, criza guvernamentală trebuie rezolvată”, a afirmat Kelemen Hunor, marţi seară, la Digi 24.

Kelemen a susţinut că, din punct de vedere matematic, moţiunea de cenzură are şanse de a fi votată.

„Dacă adunăm matematic ce are PSD-ul, cei care au depus moţiunea – şi dacă au depus sigur că o să meargă, că nu o să se facă de râs la vot -, cei care au anunţat că vor susţine orice moţiune – ok, mai lipsesc doi, trei, patru după alegerile interne care sunt în desfăşurare, nu ajung toţi -, cei de la AUR nu ştiu ce or să facă, dar probabil că la cum au zis Jos guvernul condus de Cîţu, teoretic are şanse să treacă această moţiune de cenzură, dar până când nu se numără voturile nu avem de unde să ştim”, a declarat Kelemen Hunor.

Cseke Attila, UDMR vrea transparență în cheltuirea banilor din PNDL 3 “Anghel Saligny”, dar fără un evaluator independent

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele