Kelemen Hunor îl ”urechează” pe Cioloș pentru declarațiile anti-Orban al Ungariei

0
Kelemen Hunor
Kelemen Hunor
- Reclama -

Kelemen Hunor, președintele UDMR, a criticat dur declarația de miercuri a lui Dacian Cioloș, care spusese că PNRR-ul Ungariei a fost suspendat de Comisia Europeană, anunț infirmat ulterior de Bruxelles.

 

”Nu sunt de acord cu acest demers, dl Cioloș a vrut să fie erou și nu a reușit. Nici o factură nu rămâne neplătită în politică”, a spus miercuri Kelemen Hunor la finalul ședinței coaliției de guvernare.

Vezi și Executivul de la Bruxelles suspendă aprobarea planului de redresare al Ungariei

Vicepreședintele Comisiei Europene, Vera Jourova, a declarat miercuri, în Parlamentul European, că nu s-a decis suspendarea aprobării planului de redresare al Ungariei.

„M-am consultat cu cabinetul doamnei președinte și cu colegii care sunt responsabili de fondurile de redresare și reziliență și cu evaluarea planurilor. Și nu există o astfel de știre, nu am oprit nimic, procesul continuă. Sigur că ne uităm la mecanismele de control din statele membre”, a spus Jourova.

- Reclama -

Ea a amintit că decizia privind aprobarea planurilor de redresare trebuie luată de Consiliu, cu majoritate calificată.

„Sigur că Comisia poate opri lucrurile când constatăm probleme grave, dar nu pot confirma în acest moment că acest lucru s-a întâmplat. Presa germană s-a înșelat”, a precizat Vera Jourova.

Vera Jourova a răspuns astfel unei întrebări venite din partea europarlamentarului Guy Verhofstadt, grupul Renew, care a invocat o informație din presa germană pe acest subiect și s-a declarat nemulțumit de faptul că șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, nu a dat un răspuns la o întrebare similară pe care i-a adresat-o liderul grupului, Dacian Cioloș.

- Reclamă -

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele