Kelemen: Niciunul dintre candidații care au intrat în turul doi al alegerilor prezidențiale nu ne-a cerut sprijinul

0

Liderul UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, miercuri, după Consiliul Permanent al UDMR, că niciunul dintre candidații care au intrat în turul doi al alegerilor prezidențiale nu le-a cerut sprijinul și, prin urmare, nu au de ce să îi susțină. El a spus că lasă la latitudinea alegătorilor UDMR să decidă cu cine votează în turul doi. Kelemen Hunor a explicat totuși că el îl va vota pe Klaus Iohannis.

 

„Concluzia noastră. A fost o discuție mai lungă și analitică. Au trecut 3 zile de la primul tur, în aceste 3 zile nimeni dintre cei care intră în turul doi nu au cerut sprijinul nostru, sprijinul comunității maghiare pentru turul doi. Dacă nu au cerut sprijinul nostru, nu putem susține acești candidați, nu putem face campanie pentru ei”, a declarat Kelemen.

„Noi avem încredere în alegătorii noștri și îi rugăm să meargă la vot”, a mai spus liderul UDMR.

Totuși Kelemen a afirmat că el va vota „candidatul PPE”, adică pe Klaus Iohannis, dar nu va face campanie.

Cu toate nemulțumirile mele, voi susține candidatul PPE, cu ștampila în mână, fără să fac campanie”, a spus liderul UDMR răspunzând unei întrebări.

Kelemen Hunor a criticat refuzul participării la dezbateri electorale: „E o decizie dramatică să nu mergi la dezbateri. E o decizie extrem, extrem de greșită. Nu poți să refuzi să mergi la o dezbatere. E vorba mai ales să dai răspunsuri jurnaliștilor și mai ales cetățenilor”.

Citește și: Kelemen Hunor spune că ”nu a fost o treabă ușoară” lângă PSD, dar îi sprijină unele demersuri și acum în Parlament

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele