Kim Jong Un ar fi murit, potrivit unui post TV din Hong Kong

0
North Korea Koreas Tensions
- Reclama -

Kim Jong Un ar fi murit, potrivit unui post din Hong Kong, iar conform unei reviste japoneze dictatorul nord-coreean s-ar afla în ”stare vegetativă” după ce a fost supus unei operaţii la inimă luna aceasta.

 

Sursa citată scrie că o adjunctă a directorului postului de televiziune prin satelit HKSTV din Hong Kong, a susţinut de Beijing, citând ”o sursă foarte solidă”, că Kim Jong Un a murit.

Un mesaj pe care aceasta l-a postat pe reţeaua de socializare chineză Weibo a fost preluat intens pe reţele de socializare, potrivit International Business Times.

Alte publicaţii citează surse de rang înalt de la Beijing potrivit cărora o operaţie în vederea montării unui stent a eşuat din cauză că chirurgului îi tremurau mâinile, informaţii neconfirmate potrivit NY Post.

- Reclama -

Revista japoneză Shukan Gendai scria vineri că Kim Jong un se află în ”stare vegetativă” în urma unei proceduri cardiolologice simple.

Potrivit revistei, Kim Jong Un şi-ar fi încleştat mâinile la piept şi ar fi căzut la pământ în timpul unei vizite în mediul rural luna aceasta.

Un expert chinez la curent cu dosarul a declarat pentru revistă că o procedură de inserare a unui stent a fost necesară, dar că fie a luat o întosătură nedorită, fie a a fost efectuată târziu şi a cauzat complicaţii.

Kim Jong Un ar putea fi bolnav grav cu probleme la inimă. Medic român: probleme cauzate de consumul de droguri și băuturi spirtoase

În cazul morţii dictatorului nord-coreean, Kim Yo Jong, sora sa este posibila sa succesoare.

Un analist de la Institutul privat sud-coreean Sejong, Cheong Seong-Chang, consideră că nu sunt probabile eventuale tulburări sociale în cazul morţii lui Kim Jong Un.

Kim Yo Jong are deja o influenţă semnificativă în Guvern, iar majoritatea conducerii de la Phenian este interesată ca familia Kim să rămână la putere, apreciază el.

- Reclamă -

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele