Klasus Iohannis, mesaj de Ziua Aviației

0

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat, cu prilejul Zilei Aviaţiei Române şi a Forţelor Aeriene, că „aviatorii au transformat zborul şi apărarea spaţiului aerian al României într-o adevărată pasiune”, iar la această sărbătoare este onorată şi memoria tuturor eroilor care, de-a lungul istoriei, şi-au pus viaţa, cu dăruire, curaj şi abnegaţie, în slujba „Aripilor Româneşti”.

 

„Astăzi, cu prilejul Zilei Aviaţiei Române şi a Forţelor Aeriene, pe care o sărbătorim odată cu cea a Sfântului Proroc Ilie Tesviteanul, onorăm memoria tuturor eroilor care, de-a lungul istoriei noastre, şi-au pus viaţa, cu dăruire, curaj şi abnegaţie, în slujba «Aripilor Româneşti». Îi celebrăm, totodată, pe constructorii de aeronave, inginerii şi tehnicienii, care, prin spirit inovator, patriotism, inteligenţă şi pasiune, au creat şi menţinut prestigiul aeronauticii româneşti. Este o zi dedicată şi lucrătorilor din domeniul aviaţiei civile, atât cea de transport, cu misiuni dificile în timpul actualei pandemii de COVID-19, cât şi cea utilitară şi sportivă, care îşi aduc contribuţia la dezvoltarea economiei ţării noastre şi la progresul sportului aviatic”, a transmis Klaus Iohannis, potrivit Administraţiei Prezidenţiale.

Şegul statului a reamintit de alocarea a 2% din PIB pentru apărare în ultimii ani, lucru care a dus la dotarea cu noi tipuri de aeronave de ultimă generaţie.

„Forţele Aeriene ale României sunt astăzi o categorie modernă de forţe ale armatei, cu structuri aflate în plin proces de consolidare a capacităţii operaţionale, ca urmare a creşterii, în ultimii ani, a cheltuielilor pentru Apărare până la 2% din PIB, precum şi a introducerii în dotare a noi tipuri de aeronave de ultimă generaţie şi a unor sisteme performante de armament. Forţelor Aeriene le revine un rol major în consolidarea capacităţii de apărare a ţării noastre, fiind apte să execute misiuni complexe de apărare a spaţiului aerian al României, să efectueze misiuni de transport aerian la mare distanţă, precum şi misiuni de salvare-evacuare şi pentru înlăturarea efectelor calamităţilor naturale, în sprijinul autorităţilor civile, la nivel naţional sau local”, a completat preşedintele Iohannis.

Avionul spaţial suborbital produs de Virgin Galactic a zburat doar o oră

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele