Klaus Iohannis a declanșat procedurile privind referendumul pe grațiere

Preşedintele Klaus Iohannis a declanșat astăzi procedura pentru organizarea referendumului privind justiţia, și a trimis Parlamentului o scrisoare în acest sens, a anunțat Administrația Prezidențială.

0
Klaus Iohannis
Klaus Iohannis
- Reclama -

„Marţi, 24 ianuarie a.c., Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, a declanşat, în conformitate cu prevederile art. 90 din Constituţia României, procedura privind organizarea unui referendum naţional prin care poporul să-şi exprime voinţa cu privire la următoarea problemă de interes naţional: Continuarea luptei împotriva corupţiei şi asigurarea integrităţii funcţiei publice”, informează președinția.

Președinția a trimis șefilor celor două camera parlamentare o scrisoare prin care solicită consultarea Parlamentului cu privire la referendum.

Și Grindeanu a fost informat

„Referitor la declanşarea unui referendum naţional a fost informat şi Prim-ministrul României, domnul Sorin Mihai Grindeanu”, mai scrie în comunicatul Administraţiei Prezidenţiale.

Luni, Iohannis a anunţat că are în vedere organizarea unui referendum pe tema modificării legilor justiţiei. Acesta a subliniat că există un larg interes pentru modificarea codurilor penale şi graţierii, iar poporul trebuie să se pronunţe asupra acestor teme.

Liviu Dragnea, șeful PSD, a spus însă ieri seară că preşedintele Iohannis „îşi cere suspendarea”, pentru a avea din nou „o tribună” şi să meargă în ţară „ca să se victimizeze”, scrie news.ro.

- Reclama -
- Reclamă -

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele