Klaus Iohannis: Profesorii care au performanțe trebuie sa fie răsplătiți

0

Președintele Klaus Iohannis a declarat la Gala Merito că profesorii care au performanțe trebuie să fie răsplătiți, iar ceilalți care nu fac cinste învățământului trebuie să părăsească sistemul de educație.

De asemenea, șeful statului a subliniat că ”ne confruntăm cu provocări severe, care pun în pericol parcursul european, inclusiv prin neglijarea educației românești”.

 

”Gala de astăzi arată că societatea oferă recunoaștere profesorilor cu merite deosebite, chiar dacă, din păcate de prea multe ori, statul nu e capabil să o facă. Sectorul privat, merită apreciat pentru angajamentul de a fi tot prezent în viața comunității și de a suplini nevoia pe care actuala guvernare pur și simplu o ignoră”, a declarat Klaus Iohannis.

 

Șeful statului a reamintit că pe parcursul mandatului său de președinte a lansat dezbateri prin proiectul ”România educată”, dezbateri care au scos la iveală nevoia de a susține cadrele didactice prin formare inițială și continuă de calitate, dar și nevoia dascălilor de a fi sprijiniți și să nu mai fie împovărați de birocrație. Totodata, Iohannis a felcitat cei 12 profesori care sunt premiați la Gala Merito, pentru că ”nu au acceptat reformele din Parlament” și au venit cu ”soluții proprii”.

 

Acesta a adus în discuție companiile românești care s-au implicat în proiecte educaționale, care încurajează practicile de buna practică a profesorilor. ”Statul să nu pună piedici mediului de afaceri cand vrea să se implice în educație. Investițiile ar trebui încurajate ca dotări, dar și ca intervenții sistemice”, a mai spus Iohannis.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele