Koveși, sprijin din partea Partidului Popular European

0

Esteban Gonzalez Pons, vicepreședintele Partidului Popular European (Creștin Democrat), a declarat că o va susține pe Kovesi în funcția de procuror-șef al Parchetului European.

Ca să răspund foarte scurt, noi o susținem clar. Credem că sfera politică trebuie să stea departe de alegerea procurorului european. Deci, doar gândindu-ne la capacitatea ei tehnică, o susținem”, a spus Pons.

Laura Codruţa Kovesi, a fost selectată pe primul loc pentru poziţia de procuror-şef al Parchetului European, instituție ce ar urma să înceapă să funcționeze din 2020.

Parlamentului European și Consiliului UE le-au fost transmise primele trei propuneri, în ordinea preferinţelor, din care legislativul urmează să-l aleagă pe şeful Parchetului European. După Laura Codruţa Kovesi sunt clasaţi un procuror din Franţa şi unul din Germania.

Indiferent ce își dorește PSD-ALDE și Toader, cu ocazia Consiliului Justiţie şi Afaceri Interne (JAI), desfășurat la București, Austria și Germania și-au anunțat adeziunea la candidatura lui Koveși.

Citește și Cioloş: Îmi asum fără niciun fel de rezerve susținerea totală a Laurei Codruța Kovesi

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele