La loc comanda, nu se mai schimbă formatul variantelor de subiecte pentru Evaluarea Naţională şi Bacalaureat

0

Rovana Plumb,Ministrul interimar al Educaţiei, a declarat , după întîlnirea cu reprezentanţii profesorilor, părinţilor şi elevilor, că în acest an şcolar nu se aplică nicio schimbare privind formatul variantelor de subiecte pentru examenele naţionale. Decizia vine după reacțiile dure din spațiul public, care acuzau ”relaxarea” excesivă a subiectelor.

”Am ajuns împreună la concluzia că în timpul jocului nu se schimbă regulile. De aceea, în acest an şcolar, nu se aplică nicio schimbare privind formatul variantelor de subiecte. În acest an şcolar, în clasa a VIII-a sunt înscrişi 181.000 de copii, iar în clasa a XII-a sunt înscrişi 154.000 de copii. Aceştia vor susţine Evaluarea Naţională şi Bacalaureatul în aceleaşi condidii ca în anul şcolar trecut. Nu se aplică nicio schimbare privind formatul variantelor de subiecte. Modelele de subiecte vor fi postate pe site-ul Ministerului Esucaţiei în această seară, în aşa fel încât, aât copiii, cât şi cadrele didactice să poată lua la cunoştinţă despre modul în care trebuie să se pregătească”, a declarat, vineri, Rovana Plumb, după întâlnirea cu reprezentanţii profesorilor, părinţilor şi elevilor.
Ministrul interimar al Educaţiei Naţionale, Rovana Plumb, s-aîntâlnit vineri cu reprezentanţii profesorilor, părinţilor şi ai elevilor, pe tema noilor modele de subiecte pentru Evaluarea Naţională şi pentru Bacalaureat, în urma scandalului izbucnit după apariţia pe site-ul ministerului a unor modele de subiecte de tip grilă pentru cele două examene.

Citește și: Augustin Lazăr a atacat în instanță procedura de revocare declanșată de Tudorel Toader

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele