La Târgul de Crăciun din București se va intra doar cu certificat digital

1

Evenimentul se va deschide la 26 noiembrie, în Piața Universității, a anunțat, vineri, Primăria Capitalei, iar anul acesta accesul se va face cu bilet, în limita a 30% din spațiu și doar pe baza certificatului verde digital anti-Covid-19.

Conform Primăriei Capitalei, în perioada 26 noiembrie – 26 decembrie 2021, pe esplanada cu statui din Piața Universității, Primăria București, prin CREART – Centrul de Creație, Artă și Tradiție, va deschide – Bucharest Christmas Market, târgul simbol al Capitalei.

Din 26 noiembrie, la târgul de Crăciun, vizitatorii vor găsi zilnic inspirație pentru cumpărături de sezon și cadouri: produse artizanale, globuri pictate manual, clopoței, coronițe, decorațiuni și ornamente. Nu vor lipsi nici aromele specifice sezonului: cozonacii, prăjiturile, plăcintele, acadelele, turta dulce, ciocolata de casă, băuturile sau gustările calde.

Bradul care va fi amplasat în Piața Universității are o înălțime de 15 metri, este reutilizabil, durabil și ecologic, creat din lemn și împodobit cu ornamente sculptate. Programul va fi completat de muzică ambientală și momente speciale dedicate sărbătorii Crăciunului.

Copiii vor putea face plimbări în carusel și se vor întâlni cu Moș Crăciun și elfii săi, care vor sosi în târg la 17 decembrie.

Evenimentul se va desfășura în condiții speciale, adaptate contextului epidemiologic actual.

Pentru o gestionare adecvată a numărului de vizitatori, accesul în târg se va face pe bază de bilet, care va acoperi și o parte din costurile organizării evenimentului.

Un bilet care asigură o intrare pe zi la târg costă 5 lei la achiziționarea online, respectiv de 7 lei, la casa de bilete de la fața locului. Copiii cu vârsta până în 12 ani beneficiază de acces gratuit.

Tichetele online sunt disponibile începând cu 12 noiembrie, iar casa de bilete, funcționează pe toată durata de desfășurare a Bucharest Christmas Market.

Potrivit legislației în vigoare, accesul participanților se realizează în limita a 30% din capacitatea spațiului de desfășurare a evenimentului și este permis doar persoanelor vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, respectiv persoanelor care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2, în baza prezentării Certificatului Digital European COVID-19. Sunt exceptați de la prezentarea acestor documente copiii cu vârsta mai mică sau egală cu 12 ani, însoțiți de o persoană majoră care are certificat verde digital.

Persoanele care provin din state membre UE sunt obligate să prezinte Certificatul Digital European COVID-19 (în format electronic sau tipărit), iar persoanele provenite din state ale căror autorități nu emit certificate digitale COVID-19 ale UE sau documente compatibile cu aceste certificate, fac dovada vaccinării sau vindecării prin intermediul unui document (în format electronic sau tipărit) emis de respectivul stat. Organizatorii au obligația de a scana codul QR fără a reține niciun fel de date sau informații din certificatul verificat.

Totodată, purtarea măștii de protecție va fi obligatorie, excepție făcând copiii cu vârsta mai mică de 5 ani..

În fine, la intrare, toți participanții la Târgul de Crăciun București vor trece printr-un triaj observațional și măsurarea temperaturii corporale.

1 comentariu

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele