Laura Codruța Kovesi vorbește despre demisia cerută de Iohannis și jocul murdar al Secției Speciale

Stefan Alexiu

Laura Codruța Kovesi a discutat cu G4media despre perioada tulbure în care penalii din justiția României, sub regimul Dragnea au încercat discreditarea și înlăturarea sa din funcție. Mai mult, incredibil pentru un stat cu politicieni considerați raționali, deși Kovesi lupta din partea României pentru șefia procurorilor europeni, eurodeputații PSD sau ALDE au făcut totul pentru ca aceasta să nu câștige funcția de Șef al Parchetului European.

 

Ceea ce este și mai greu de înțeles, dat fiind comunicarea publică, Președintele Klaus Iohannis i-a cerut Laurei Codruța Kovesi să demisioneze de la conducerea DNA încă din 2018. Trebuie subliniat că în acea perioadă Președintele Iohannis se afla în conflict deschis cu șefii penali ai PSD și ALDE, Liviu Dragnea și Călin P Tăriceanu, dar părea că o sprijină pe Kovesi. Astăzi aflăm că lucrurile nu stăteau așa și în culisele circului politic generat de politicieni penali, chiar infractori, cum este cazul lui Liviu Dragnea, fostul ”conducător suprem” al PSD.

Ce declară Kovesi despre Secția Specială

Șefa Parchetului European, Laura Codruța Kovesi, acuză conducerea Parchetului, că dosarul deschis de Secția Specială împotriva sa pe vremea regimului Dragnea, chiar în timpul procedurii de selecție desfășurată la Bruxelles, este ținut în continuare deschis ”în mod nelegal”.

Vezi și Macovei: Kovesi este ţinta unui – atac ticălos – pus la cale de coaliţia PSD-ALDE

Secția Specială a fost desființată, însă dosarele au fost preluate de procurori anume desemnați din cadrul Parchetului General.

”Și fiecare zi care trece până se soluționează dosarul este în continuare o nelegalitate. Este în contra hotărârilor Înaltei Curți. În prima hotărâre a Înaltei Curți, atunci când s-a anulat controlul judiciar, judecătorul a spus că tot ce s-a făcut în dosar este nelegal și lovit de nulitate” spune Kovesi.

  • Secția Specială condusă de Adina Florea i-a deschis dosar fostei șefe DNA, Laura Codruța Kovesi, în care era acuzată de abuz în serviciu, luare de mită şi mărturie mincinoasă într-un dosar care are legătură cu aducerea în ţară a fostului director al FNI Nicolae Popa. Dosarul a fost deschis în urma unei sesizări depuse de fostul deputat, Sebastian Ghiţă, fugit în Serbia. Acesta susţinea că, în anul 2011, Kovesi i-ar fi cerut să achite 200.000 de euro pentru aducerea în ţară, cu un avion, din Indonezia, a lui Nicolae Popa, pe numele căruia exista un mandat internaţional de arestare.
Citeste si...  Justiția sub ministrul Predoiu a prins tupeu, vrea desființarea Secției Speciale

Susținută de români, nu de politicieni pentru Parchetul European

Kovesi spune că a primit foarte multe mesaje de încurajare și felicitare din partea cetățenilor simpli. Mai mult, o serie de parlamentari europeni din partea PSD și ALDE au votat împotriva numirii sale. Maria Grapini este una dintre ele. Și Renate Weber, actualul Avocat al Poporului a făcut același joc murdar.

”Eu n-am candidat din partea statului român, am candidat pe persoană fizică, ca procuror din România și sigur, reprezint statul român indirect. Dar la acel moment statul român nu și-a dorit ca un procuror român să ocupe această funcție” spune Kovesi.

Iohannis și jocul dublu

Președintele Klaus Iohannis i-a cerut demisia în vara lui 2018 de la șefia DNA, înainte de a semna decretul de revocare din funcție, obligat printr-o decizie a Curții Constituționale, dar spune că a refuzat să demisioneze.

”Este un lucru pe care nu l-am făcut public. A fost o discuție între noi. N-am considerat că trebuie să fac public acest lucru. Mi-a cerut demisia. Am refuzat. (…) nu avem niciun motiv să demisionez. Rolul meu nu este să ajut președinții să treacă peste momente delicate când trebuie să explice propriile lor decizii. Nu mă consideram vinovată cu nimic. Așteptam să ….la finalul mandatului, dacă am fost revocată, cineva măcar să mulțumească pentru ce am făcut, nu să-mi ceară demisia” spune Kovesi.


Distribuie articol:
Lasa un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *