Lavrov continuă minciunile și manipularea: Majoritatea ţărilor lumii dau dreptate Rusiei

1

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a susţinut marţi, 4 octombrie, că „majoritatea zdrobitoare” a ţărilor dau dreptate Rusiei pentru că a recunoscut rezultatele pseudo-referendumurilor din patru teritorii ucrainene anexata.

 

Doar Coreea de Nord recunoaște anexarea celor patru teritorii ucrainene.

Oficialul mai susține că ”majoritatea” statelor ”nu îndrăznesc” să spună că sunt de acord, transmite EFE, care comentează că, prin aceste declaraţii, şeful diplomaţiei ruse ignoră condamnarea cvasitotală exprimată de comunitatea internaţională.

„O majoritate zdrobitoare de ţări – şi vă garantez acest lucru – înţelege perfect că avem dreptate”, a declarat Lavrov în plenul Consiliului Federaţiei (camera superioară a parlamentului rus), unde a prezentat documentele de anexare a regiunilor ucrainene Lugansk, Doneţk, Zaporojie şi Herson, în ciuda faptului că practic întreaga comunitate internaţională, inclusiv parteneri tradiţionali ai Rusiei, precum China, India, Kazahstan, Azerbaidjan, Turcia şi Serbia, nu vor recunoaşte anexarea.

Vezi și Duma de Stat a ratificat anexarea regiunilor Doneţk, Lugansk, Zaporojie şi Herson

„Nu toată lumea are curaj şi nici forţă să vorbească obiectiv şi direct despre aceasta”, a afirmat Lavrov, care s-a declarat „convins că adevărul va învinge”. „Desigur, ar fi mai adecvat ca toate ţările lumii să recunoască noua realitate, care a fost inevitabilă”, a adăugat el.

Lavrov a susţinut din nou teza conform căreia „un mare număr de instrumente juridice, inclusiv referiri la Carta ONU, consacră principiile egalităţii şi autodeterminării popoarelor” şi a susţinut că adminstraţia preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski, dar şi cea a predecesorului acestui, Petro Poroşenko, „nu au respectat aceste criterii”.

„Acum se aplică un scenariu dictat chiar de viaţa însăşi, care se bazează pe voinţa liberă a persoanelor”, a afirmat el.

1 comentariu

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele