Led Zeppelin și Jimmy Page lansează o melodie înregistrată în 1974

0

Trupa The Rolling Stones a lansat o piesă pe care o credeau pierdută, intitulată ”Scarlet”, înregistrată în locuinţa chitaristului Ronnie Wood în 1974 împreună cu chitaristul formaţiei Led Zeppelin, Jimmy Page.

 

Melodia combină timbrul vocal inconfundabil al lui Mick Jagger cu un acompaniament bogat de chitare şi este descrisă într-un comunicat ca ”molipsitoare şi provocatoare asemenea tuturor pieselor formaţiei datând din acea eră sfântă, o adevărată comoară pentru pentru orice fan Rolling Stones”.

 

În înregistrarea considerată pierdută se mai aude la bas şi Rick Grech, de la trupa Blind Faith.

”Îmi aduc aminte când am cântat prima dată asta cu Jimmy şi Keith în studioul de la subsolul casei lui Ronnie [Wood]. A fost o sesiune grozavă”, a povestit Jagger.

”Este o apariţie de-a mea ultra-rară în afara Led Zeppelin în anii ’70”, a declarat Page pe contul său de Twitter, rememorând cum a mers la casa lui Wood ca să cânte nişte solouri de chitară.

”Am sosit devreme în acea seară şi am terminat imediat din doar câteva reluări. Mi-a sunat bine, aşa că apoi am lăsat-o în grija lor”.

Page a adăugat că Jagger l-a contactat recent şi a avut şansa de a asculta versiunea finală.

”Suna grozav şi foarte compact”.

Trupa The Rolling Stones a lansat în aprilie o nouă piesă, intitulată ”Living in a Ghost Town”, înregistrată parţial în timpul perioadei de izolare cauzată de noul coronavirus.

Melodia ”Scarlet”, alături de alte piese necunoscute publicului până acum, va apărea în septembrie pe o nouă versiune multi-format a albumului ”Goats Head Soup”, lansat de Stones în 1973.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele