Lege anti-LGBT, adoptată tacit de Senat

0

Senatul a adoptat tacit, pe 27 aprilie, un proiect de lege anti-LGBT la iniţiativa mai multor parlamentari UDMR, prin care se doreşte „protejarea” copiilor de conţinuturile care promovează identitatea de gen, schimbarea de sex sau homosexualitatea. Proiectul merge la vot în Camera Deputaţilor.

Iniţiatorii susţin că, în contextul accesului lărgit la informaţii, facilitat de internet, copiii sunt „categoria cea mai vulnerabilă la influenţele acestor noi ideologii”, vulnerabilitate care poate fi diminuată „prin definirea cât mai exactă a identităţii copiilor la naştere şi asigurarea păstrării acestei identităţi până la împlinirea vârstei de 18 ani”.
Cei şapte parlamentari UDMR propun introducerea protecţiei faţă de difuzarea prin orice mijloace a conţinutului privind „devierea de la sexul stabilit la naştere” şi „popularizarea homosexualităţii”.

„Prin iniţiativa noastră legislativă propunem intervenţia asupra Legii nr. 272/2004 privind protecţia şi promovarea drepturilor copilului, în sensul stabilirii cu exactitate a elementelor constitutive ale identităţii copiilor la naştere, elemente înscrise în actul de naştere al copilului conform Legii nr. 119/1996 cu privire la actele de stare civilă, republicate, cât şi garantarea dreptului de a păstra toate elementele acestei identităţi prin protejarea copilului de influenţele propagandelor nefaste”, se arată în expunerea de motive a iniţiativei legislative.

Proiectul, care a trecut fără prea mult zgomot de Senat, prevede şi realizarea educaţiei sexuale exclusiv de către părinţi, dacă este făcută acasă, ori numai cu acordul acestora în instituţiile de învăţământ.

Purtătorul de cuvânt al PNL nu a oferit niciun punct de vedere asupra proiectului de lege propus de UDMR. Totodată, Ştefan Radu Oprea, purtătorul de cuvânt al PSD, a declarat că trebuie să consulte proiectul de lege.

LINIŞTE ÎN CAZUL EDUCAŢIEI SEXUALE DIN ŞCOLI

Parlamentul pare să fi îngropat proiectul care introduce educaţia sexuală în şcoli. Preşedintele Klaus Iohannis a cerut reexaminarea legii în care aleşii Legislativului au înlocuit termenul de „educaţie sexuală” cu cel de „educaţie sanitară”, propunere care a fost respinsă de Senat.

În prezent se află la Camera Deputaţilor, iar o decizie politică întârzie să apară, în contextul în care proiectul a fost înscris pe ordinea de zi a Camerei de zeci de ori, fără rezultat. Parlamentarii nu reuşesc să ajungă la un consens întrucât predarea educaţiei sexuale este puternic contestată de grupurile conservatoare din Parlament.

Vezi și: Ziua internațională a pompierilor – 4 mai

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele