Lewis Hamilton ar putea lipsi din cursa de Formula 1 de la Miami, dacă i se interzic bijuteriile

0
- Reclama -

Pilotul englez, de șapte ori campion mondial, spune că poate fi exclus de la Marele Premiu inaugural de duminică din Florida, dacă organizatorii aplică o interdicție privind piercingurile și bijuteriile, scrie The Sun.

Britanicul de la Mercedes a vorbit după ce directorul de cursă Niels Wittich a emis un memento pentru toate echipele și oficialii că purtarea piercingurilor pe corp și a lanțurilor metalice la gât este interzisă în timpul competiției și ar putea fi verificată înaintea startului.

Cel mai de succes pilot în activitate din acest sport, Hamilton a declarat că o parte din piercing-urile lui nu pot fi scoase și că este gata să semneze o declarație prin care să-și asume responsabilitatea.

El și-a accentuat opoziția purtând inele pe fiecare deget, trei ceasuri – setate pe fusuri orare diferite, o brățară, șiruri de coliere și cercei în urechi. De asemenea, un alt piercing în nas a fost ascuns de mască.

Nu am mai putut să-mi pun alte bijuterii astăzi„, a spus el, adăugând că consideră că această măsură drastică este un pas înapoi într-un moment în care sportul și FIA, care îl guvernează, ar trebui să se concentreze pe ultima sa mare descoperire din America.

- Reclama -

Nu pot să înlătur cel puțin două dintre piercieng-uri„, a spus el. „Unul nu vă pot explica cu adevărat unde se află. Dar ceea ce pot spune este că este din platină, deci este nemagnetică, nu a fost niciodată o problemă de siguranță în trecut. Am avut în 16 ani atât de multe scanări RMN și nu a trebuit să scot platina. Și dacă mă exclud, atunci așa să fie. Avem un pilot de rezervă… oricum sunt multe de făcut în oraș, așa că voi fi bine oricum.

Directorii de curse au explicat că purtarea bijuteriilor pe sub costumul ignifug obligatoriu ar putea reduce protecția la transmiterea căldurii și crește riscul de arsuri ale pielii.

Totodată, poate să împiedice intervenția și tratamentul medical din cauza riscului de agățare atunci când este îndepărtat echipamentul de siguranță, cum ar fi casca, cagula sau salopeta.

În cazul în care este nevoie de imagistică medicală pentru a stabili diagnosticul în urma unui accident, prezența bijuteriilor pe corp poate cauza complicații și întârzieri semnificative„, au mai spus specialiștii din Formula 1.

- Reclamă -

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele