Liber la șomaj. Tesla va concedia 3,5% dintre angajați. Care este motivul?!

1

Elon Musk a încercat să clarifice câţi angajaţi Tesla îşi vor pierde locurile de muncă, afirmând că vor fi concediaţi 3,5% din total, în urma lansării unui proces de către foşti angajaţi care susţin că producătorul auto a încălcat legislaţia muncii din SUA. 

 

Vorbind la un eveniment găzduit de Bloomberg marţi, Musk a spus că Tesla îşi va reduce forţa de muncă salariată cu 10% în următoarele trei luni, în timp ce va creşte numărul de angajaţi cu ora.

Un articol publicat de Reuters la începutul acestei luni relata că Musk a vrut să reducă 10% din locurile de muncă, invocând un e-mail intern scris de CEO-ul Tesla.

În notă, Musk a spus atunci că are un ”presentiment foarte prost” despre economie. Dar, într-un e-mail adresat personalulului Tesla, obţinut de CNBC, Musk a clarificat că Tesla va reduce numărul salariaţilor cu 10% şi va creşte personalul angajat cu ora.

Musk a spus marţi că acest lucru înseamnă că anunţul Tesla de concediere va afecta aproximativ 3,5% din forţa de muncă totală, adăugând că numărul real ”nu are un efect super material”.

 

Tesla recheamă peste 817.000 de vehicule în Statele Unite

1 comentariu

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele